A Continental Dohányipari Csoport 16,5 milliárd forint összértékű beruházást hajt végre

Névtelen terv.png

A Continental Dohányipari csoport 16 és félmilliárd forint összértékű ingatlanfejlesztési beruházást hajt végre a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Sátoraljaújhelyen - közölte a vállalat.

 

A tájékoztatás szerint a fejlesztés gépbeszerzéseket, energetikai korszerűsítést valamint három új csarnok felépítését is magában foglalja, melyek együttes alapterülete csaknem 12 ezer négyzetméter lesz. A többszintes kivitelezésnek köszönhetően mintegy 19 ezer négyzetméterrel bővül a cég rendelkezésére álló termelési-, raktár- és irodakapacitás.

Azt írták, már elkezdődött egy új, 1200 négyzetméteres csarnok építése, mely várhatóan idén novemberben elkészül. A raktárépület a vállalat első olyan saját tulajdonú ingatlanfejlesztése, mely nem a cégcsoport tulajdonában lévő 133 éves gyártelepen épül fel.

A raktárcsarnok melletti telken hamarosan egy 7200 négyzetméteres, részben kétszintes gyártási csarnok, a jelenlegi gyár melletti ipari területen pedig egy 3500 négyzetméteres, modern technikával felszerelt készáru raktár épül, melyek tervezése folyamatban van. A beruházáscsomag befejezésének céldátuma 2026 közepe - írták.

A közlemény szerint Füzi Csaba, a Continental Dohányipari Zrt. vezérigazgatója a beruházás alapkőletételén "fontos mérföldkőnek" nevezte a fejlesztéscsomagot, és azt mondta az várhatóan újabb 60 munkahelyet teremt a cégnél.

A Continental Dohányipari csoport egy független, magyar családi tulajdonban álló magáncég, mely több Európában működő dohányipari vállalatot egyesít. A társaságot 27 éve alapították Hódmezővásárhelyen és jelenleg mintegy 700 dolgozót foglalkoztat.

A cégcsoport termékei már több mint 30 országban elérhetők és Olaszországban, Németországban, Romániában és Szlovákiában is rendelkezik leányvállalatokkal - olvasható a közleményben.

Forrás:mti

(Képünk illusztráció!)

Legfrissebb híreink

Tisztelt Érdeklődők!

2024. június 21.
Tisztelt Érdeklődők!

A nyár az MDKSZ-nél is a szabadságok időszaka, így a beérkező leveleket nem tudjuk a megszokott gyorsasággal és naprakészséggel megválaszolni. Előfordulhat néhány nap csúszás, de természetesen továbbra is minden beérkező e-mailre reagálunk.

Internetes fogadások tippadóit ellenőrizték a NAV munkatársai

2024. június 07.
Internetes fogadások tippadóit ellenőrizték a NAV munkatársai

Az elektronikus kereskedelem ma már nemcsak a webáruházi áruforgalmat jelenti, az internetes felületek sok egyéb gazdasági tevékenységre is lehetőséget biztosítanak. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) is kiemelt figyelemmel kíséri a különböző digitális platformokon és a közösségi médián keresztül tevékenységet végző vállalkozókat.

Kétszámjegyű növekedést ért el 2023-ban Continental Dohányipari Zrt. nettó árbevétele

2024. május 31.
Kétszámjegyű növekedést ért el 2023-ban Continental Dohányipari Zrt. nettó árbevétele

A sátoraljaújhelyi Continental Dohányipari Zrt., nettó árbevétele 21 százalékkal 77 milliárd forintra, adózott eredménye 17,5 százalékkal közel 9,7 milliárd forintra nőtt - közölte az MTI-vel a vállalat pénteken.

A NAV ellenőrei sikerrel csaptak le az ízesített elektronikus cigaretták árusítóira

2024. május 30.
A NAV ellenőrei sikerrel csaptak le az ízesített elektronikus cigaretták árusítóira

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) revizorai továbbra is nyomon követik az eldobható, ízesített újgenerációs elektronikus cigaretták internetes kereskedelmét, és folyamatosan foglalják le ezeket az illegális termékeket. Jelen vannak az adásvételi csoportokban, és felszámolják a törvényellenes tevékenységet.

Újabb illegális szereplő vonul ki a hazai szerencsejáték-piacról

2024. május 25.
Újabb illegális szereplő vonul ki a hazai szerencsejáték-piacról

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) által tavaly szeptemberben blokkolt, engedély nélküli online szerencsejáték oldal, a Betfair május 22-én arról tájékoztatta játékosait, hogy beszünteti szolgáltatásait Magyarországon.