A NAV ELLENŐRZI AZ AZONOSÍTÓ NÉLKÜLI TERMÉKEK KIVONÁSÁT

Tisztelt Trafikostársak!

Tisztelt Trafikostársak!

A NAV ELLENŐRZI AZ AZONOSÍTÓ NÉLKÜLI TERMÉKEK KIVONÁSÁT a forgalomból. Összegyűjtöttük a dohánytermékekkel kapcsolatos friss NAV közleményeket:

1. Egyedi azonosító kóddal kapcsolatos közlemény

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal május 19-i közleménye felhívja a figyelmet arra, hogy 2020. május 20-ától egyedi azonosító kód nélküli cigaretta és fogyasztási dohány nem lehet forgalomban. Az azonosító kód a terméken vonalkód (QR-kód, DOT-kód) formájában és emberi szemmel olvasható (LEHU1-el kezdődő) kód formájában is megjelenik.

Ha 2020. május 20. után marad a készleten ilyen, azonosító kód nélküli termék, az továbbra is a dohánytermék-kiskereskedő birtokában maradhat, de az eladótérben nem tárolható (a származás és eredet hitelt érdemlő igazolása és a vonatkozó nyilvántartások vezetése, lezárása mellett), vagy a dohány-kiskereskedelmi ellátón keresztül visszáruztatható a dohánytermék-nagykereskedőnek (erre vonatkozóan nincs jogszabályi kötelezettség, csupán lehetőség) vagy megsemmisíthető.

A közlemény itt olvasható: https://nav.gov.hu/…/taj…/Dohanygyartmanyok_nyo20200519.html

2. Egyes termékkategóriák zárjegyezésével kapcsolatos közlemény

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal május 21-i közleményéből megtudhatjuk, milyen új szabályok vonatkoznak a füst nélküli dohánytermékekre, a töltőfolyadékokra, a dohányzást helyettesítő nikotintartalmú termékekre és az új dohánytermék-kategóriákra 2020. július 1-jétől. Ezek a dohánygyártmányok csak zárjeggyel bocsáthatók szabadforgalomba,

A NAV közlemény információt tartalmaz továbbá többek között a már beszerzett készlet értékesíthetőségével és a zárjegyezés szabályaival kapcsolatban. A ,közlemény itt érhető el: https://nav.gov.hu/…/taj…/Dohanytermekekkel_kap20200521.html

Legfrissebb híreink

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága 07/2024. számú tájékoztatója

2024. március 23.
A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága 07/2024. számú tájékoztatója

Felhívjuk kereskedőtársaink figyelmét a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága 07/2024. számú tájékoztatójára.

Babaruhaboltnak álcázott illegális dohányboltot leplezett le a NAV

2024. március 21.
Babaruhaboltnak álcázott illegális dohányboltot leplezett le a NAV

Babaruhaboltnak álcázott illegális dohányboltot lepleztek le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a Nyírségben.

GVH: átverte a szerencsejátékosokat a máltai cég - 345 milliós bírságot kapott

2024. március 20.
GVH: átverte a szerencsejátékosokat a máltai cég - 345 milliós bírságot kapott

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsa 345 millió forintos versenyfelügyeleti bírságot szabott ki a máltai bejegyzésű és ottani szerencsejáték-felügyeleti engedéllyel rendelkező Lottoland cégre, mert szándékosan megtévesztette a fogyasztókat, amikor gyakorlatilag egy az egyben, vagy minimális névváltoztatással lemásolta a Szerencsejáték Zrt. egyes játékait - jelentette be a versenyhivatal.

Új-Zélandon betiltják az eldobható e-cigaretták használatát

2024. március 20.
Új-Zélandon betiltják az eldobható e-cigaretták használatát

Betiltják Új-Zélandon az eldobható e-cigaretták (vape) használatát, és megemelik a kiskorúaknak árusítókra kiszabható pénzbüntetés összegét - jelentette be a wellingtoni kormányzat.