Nőtt a British American Tobacco bevétele

A British American Tobacco (BAT), a világ egyik vezető dohányipari vállalatcsoportja növekvő bevételről számolt be csütörtökön közzétett jelentésében. A konszern bevétele éves szinten 7,7 százalékkal, 27,655 milliárd fontra nőtt 2022-ben.

Az alternatív dohányipari termékekből származó bevétel 40,9 százalékkal, 2,894 milliárd fontra emelkedett tavaly, a vállalat célkitűzései szerint a cigarettaalternatívákból származó bevétel 2025-re eléri az évi 5 milliárd fontot. A British American Tobacco egyre nagyobb hangsúlyt fektet az innovatív, nem füstölő dohányipari termékekre.
    A vállalat üzemi eredménye a 2021-ben elért 10,234 milliárd font után tavaly 10,523 milliárd font volt.
    A piaci várakozásokkal ellentétben a BAT nem jelentett be új részvény-visszavásárlási programot, részvénye 3,45 százalékos mínuszban állt csütörtök délután fél három körül a londoni értéktőzsdén.
    A British American Tobacco azt is bejelentette csütörtökön, hogy várhatóan 2023-ban átadja orosz érdekeltségeit helyi partnerének és beszünteti oroszországi tevékenységét, ahol a piac közel negyedét uralta, mielőtt az ország megtámadta Ukrajnát.
    A BAT vállalatcsoport világszerte több mint 175 országban van jelen és 52 ezer munkavállalót foglalkoztat. A BAT a magyar piacon a BAT PD révén van jelen, amely az 1912 óta termelő pécsi dohánygyár felvásárlásával jött létre 1992-ben. A BAT PD több mint 900 embernek ad munkát.


Forrás: Reuters/mti

Kép: BAT

Legfrissebb híreink

Öt év szabadságvesztésre ítélték a dohánybolti rablót

2024. április 10.
Öt év szabadságvesztésre ítélték a dohánybolti rablót

Jogerősen öt év szabadságvesztésre ítélte a Sátoraljaújhelyi Járásíróság azt a férfit, aki 2023 júliusában rabolt ki egy dohányboltot a zempléni városban - tájékoztatta szerdán a Miskolci Törvényszék az MTI-t.

Rákellenes nap - a tüdőrák az egyik leggyakoribb daganatos betegség

2024. április 10.
Rákellenes nap - a tüdőrák az egyik leggyakoribb daganatos betegség

A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus - olvasható a Magyar Rákellenes Liga szerdán, a nemzeti rákellenes nap alkalmából közzétett közleményében.

Több mint ezer doboz török cigarettát találtak a pénzügyőrök

2024. április 08.
Több mint ezer doboz török cigarettát találtak a pénzügyőrök

Több mint ezer doboz török zárjegyes cigarettát találtak a pénzügyőrök egy bolgár rendszámú autóban az M7-as autópálya Sormás pihenőhelyén - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az MTI-vel.

Februárban 1,8 százalékkal nőtt az ipari termelés

2024. április 05.
Februárban 1,8 százalékkal nőtt az ipari termelés

2024 februárjában az ipari termelés volumene 1,8, munkanaphatástól megtisztítva 1,4 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás 2024 januárjához mérten 3,5 százalékkal emelkedett - jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal.