Nőtt a British American Tobacco bevétele

A British American Tobacco (BAT), a világ egyik vezető dohányipari vállalatcsoportja növekvő bevételről számolt be csütörtökön közzétett jelentésében. A konszern bevétele éves szinten 7,7 százalékkal, 27,655 milliárd fontra nőtt 2022-ben.

Az alternatív dohányipari termékekből származó bevétel 40,9 százalékkal, 2,894 milliárd fontra emelkedett tavaly, a vállalat célkitűzései szerint a cigarettaalternatívákból származó bevétel 2025-re eléri az évi 5 milliárd fontot. A British American Tobacco egyre nagyobb hangsúlyt fektet az innovatív, nem füstölő dohányipari termékekre.
    A vállalat üzemi eredménye a 2021-ben elért 10,234 milliárd font után tavaly 10,523 milliárd font volt.
    A piaci várakozásokkal ellentétben a BAT nem jelentett be új részvény-visszavásárlási programot, részvénye 3,45 százalékos mínuszban állt csütörtök délután fél három körül a londoni értéktőzsdén.
    A British American Tobacco azt is bejelentette csütörtökön, hogy várhatóan 2023-ban átadja orosz érdekeltségeit helyi partnerének és beszünteti oroszországi tevékenységét, ahol a piac közel negyedét uralta, mielőtt az ország megtámadta Ukrajnát.
    A BAT vállalatcsoport világszerte több mint 175 országban van jelen és 52 ezer munkavállalót foglalkoztat. A BAT a magyar piacon a BAT PD révén van jelen, amely az 1912 óta termelő pécsi dohánygyár felvásárlásával jött létre 1992-ben. A BAT PD több mint 900 embernek ad munkát.


Forrás: Reuters/mti

Kép: BAT

Legfrissebb híreink

MDKSZ kutatás: Miért vásárolnak a fogyasztók dohányterméket a feketepiacon?

2024. július 17.
MDKSZ kutatás: Miért vásárolnak a fogyasztók dohányterméket a feketepiacon?

A dohány feketepiac virágzik, a hazánkban elfogyasztott dohánytermékek egyre nagyobb hányada onnan származik. Az illegális gyártók, a feketekereskedők ellen az állami hatóságok (a NAV és a Rendőrség) lép fel. Mi pedig arra vagyunk kíváncsiak, hogy mi jár a vásárló fejében, amikor egy gyanús alaktól vásárol vagy online rendel magának dohányárut.

Ne osszuk meg a biztonsági kamerák képeit!

2024. július 04.
Ne osszuk meg a biztonsági kamerák képeit!


Felhívjuk Tisztelt Trafikos Társaink figyelmét, hogy az üzletekben elhelyezett biztonsági kamerák felvételeit kizárólag azok készítésének céljából (vagyonvédelem, bűnmegelőzés) lehet felhasználni, és azok csak az arra jogosultak számára megismerhetők.

Tisztelt Érdeklődők!

2024. július 01.
Tisztelt Érdeklődők!

A nyár az MDKSZ-nél is a szabadságok időszaka, így a beérkező leveleket nem tudjuk a megszokott gyorsasággal és naprakészséggel megválaszolni. Előfordulhat néhány nap csúszás, de természetesen továbbra is minden beérkező e-mailre reagálunk.

Mostantól csak gyógyszertárban vásárolható elektromos cigaretta Ausztráliában

2024. július 01.
Mostantól csak gyógyszertárban vásárolható elektromos cigaretta Ausztráliában

Ausztráliában a dohányzásra vonatkozó új jogszabályok hatályba lépésével az eldobható elektromos cigaretták (vape) július 1-től csak gyógyszertárban kaphatóak.

A NAV az illegális dohánytermékek veszélyeire hívta fel a diákok figyelmét

2024. július 01.
A NAV az illegális dohánytermékek veszélyeire hívta fel a diákok figyelmét

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az illegális dohánytermék veszélyeire, jogkövetkezményeire hívták fel általános és középiskolások figyelmét országjáró körútjukon - közölte a NAV bevetési igazgatósága hétfőn az MTI-vel.