Nőtt a British American Tobacco bevétele

A British American Tobacco (BAT), a világ egyik vezető dohányipari vállalatcsoportja növekvő bevételről számolt be csütörtökön közzétett jelentésében. A konszern bevétele éves szinten 7,7 százalékkal, 27,655 milliárd fontra nőtt 2022-ben.

Az alternatív dohányipari termékekből származó bevétel 40,9 százalékkal, 2,894 milliárd fontra emelkedett tavaly, a vállalat célkitűzései szerint a cigarettaalternatívákból származó bevétel 2025-re eléri az évi 5 milliárd fontot. A British American Tobacco egyre nagyobb hangsúlyt fektet az innovatív, nem füstölő dohányipari termékekre.
    A vállalat üzemi eredménye a 2021-ben elért 10,234 milliárd font után tavaly 10,523 milliárd font volt.
    A piaci várakozásokkal ellentétben a BAT nem jelentett be új részvény-visszavásárlási programot, részvénye 3,45 százalékos mínuszban állt csütörtök délután fél három körül a londoni értéktőzsdén.
    A British American Tobacco azt is bejelentette csütörtökön, hogy várhatóan 2023-ban átadja orosz érdekeltségeit helyi partnerének és beszünteti oroszországi tevékenységét, ahol a piac közel negyedét uralta, mielőtt az ország megtámadta Ukrajnát.
    A BAT vállalatcsoport világszerte több mint 175 országban van jelen és 52 ezer munkavállalót foglalkoztat. A BAT a magyar piacon a BAT PD révén van jelen, amely az 1912 óta termelő pécsi dohánygyár felvásárlásával jött létre 1992-ben. A BAT PD több mint 900 embernek ad munkát.


Forrás: Reuters/mti

Kép: BAT

Legfrissebb híreink

Fokozott figyelem, közelednek az ünnepek!

2023. november 27.
Fokozott figyelem, közelednek az ünnepek!

Az Országos Rendőr-főkapitányságon 2023. november 13-án zajlott a kereskedelmi egységek biztonságával összefüggő kérdésekre fókuszáló konferencia.

A Magyar Dohány Kiskereskedők Szövetségének álláspontja a T/6220. számú törvényjavaslatról

2023. november 24.
A Magyar Dohány Kiskereskedők Szövetségének álláspontja a T/6220.  számú törvényjavaslatról

A T/6220 számú, a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról szóló 2012. évi CXXXIV. törvény és egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló törvényjavaslatban foglalt, a szankciórendszer szigorítását célzó rendelkezések kapcsán a Magyar Dohány Kiskereskedők Szövetsége – figyelembe véve, hogy egyelőre csak a törvényjavaslat benyújtáskori szövege ismert – a jogalkotó számára megfontolásra ajánlja az alábbi szakmai szempontokat.

COPD Világnap - Magyarországon is népbetegségnek számít

2023. november 15.
COPD Világnap - Magyarországon is népbetegségnek számít

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy bár megelőzhető és kezelhető, a krónikus obstruktív tüdőbetegség, vagy másnéven COPD, mégis dobogós helyen szerepel a vezető halálokok között – hangsúlyozta Dr. Bogos Krisztina, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet (OKPI) főigazgatója a témában rendezett szakmai konferencián. 

Dániában korlátozzák a fiatalok alkoholvásárlását és emelik a snüssz árát

2023. november 15.
Dániában korlátozzák a fiatalok alkoholvásárlását és emelik a snüssz árát

Dániában korlátozzák a 18 év alattiak alkoholvásárlását és emelik a snus árát - derült ki a dán egészségügyi minisztérium bejelentéséből.

Alternatív nikotintermékek - a Tholos Foundation szakpolitikai tanulmánya

2023. november 10.
Alternatív nikotintermékek - a Tholos Foundation szakpolitikai tanulmánya

A Tholos Foundation a japán székhelyű Pacific Alliance Institute-tal és a svédországi Scantech Strategy Advisors tanácsadó céggel együttműködésben közzétette a Safer Nicotine Works című szakpolitikai tanulmányát arról, hogy hogyan csökkentette sikeresen Svédország és Japán a dohányzási arányt biztonságosabb alternatív nikotintermékek bevezetésével.