330 perc - Ennyi idő alatt kapták el a dohánybolti rablót -VIDEÓVAL

trafikrablo-police

Fegyveres rablással gyanúsítanak egy 20 éves nőt, aki késsel rabolt ki egy szigetszentmiklósi dohányboltot - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

A nő szeptember 16-án délután fosztotta ki a trafikot. Az üzletbe egy baseball sapkás nő lépett, majd többször az alkalmazott felé szúrva követelte a kassza tartalmát. Az eladó nem adta, de a mozdulatok megrémítették, a pénztár kulcsa kiesett a kezéből. A támadó felkapta, kinyitotta a kasszát, kimarkolt belőle 452.755 forintot, zsebre vágott 4 doboz cigit, eldobta 15 centis pengéjű kését, és egy néhány órával korábban ellopott, defektes bringával elmenekült, miközben a zsákmány egy részét elhullajtotta. 

A nyomok és a rendőrök személyismerete néhány órával később azonosításhoz, majd egy szigethalmi gyorsétteremnél elfogáshoz vezetett. Kihallgatásán beismerte tettét, amelyet vallomása szerint "begyógyszerezve" követett el, és nehéz anyagi körülményei miatt tervezett el.

Elmondta, hogy már korábban is ötletelt hasonló támadáson, de akkor letett róla, mert a helyszín túl közel lett volna egy rendőrségi épülethez, ezért másik helyet választott. Indulás előtt kellően „begyógyszerezte” magát. Elkötött egy magányosan álló, defektes bringát, majd elindult a dohányboltba. Állítása szerint a késsel csak fenyegetőzött, sérülést nem akart okozni

A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az azóta letartóztatott nővel szemben felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást - írták.

(Forrás és kép: Police.hu)

 Tartalomhoz kapcsolódó videó: 

Legfrissebb híreink

Írország is állami licenszhez köti a dohánytermékek kiskereskedelmét

2023. június 07.
Írország is állami licenszhez köti a dohánytermékek kiskereskedelmét

A Dohány Kiskereskedők Európai Szövetsége (CEDT) útján kaptuk a hírt ír trafikos kollégáinktól, hogy Írország kormánya a múlt héten fogadta el azt a jogszabályt, amely jelentősen átalakítja a dohánytermékek kiskereskedelmi rendszerét és megerősíti a fiatalkorúak védelmét. Az új szabályozást júliusban léptetik életbe.

Mik a leggyakoribb hibák a dohányboltokban?

2023. május 02.
Mik a leggyakoribb hibák a dohányboltokban?

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága tájékoztatót adott ki a dohányboltokban folytatott ellenőrzések során feltárt leggyakoribb hibákról, illetve hiányosságokról. A hatóság a hibák elkerülésére is megfogalmazott néhány javaslatot. 

SZTFH rendelet a kötelező szakmai képzésről

2023. április 21.
SZTFH rendelet a kötelező szakmai képzésről

Megjelent a dohánytermék-kiskereskedelmi tevékenységet végző személyek országos képzési rendszeréről szóló 8/2023. (IV. 11.) SZTFH rendelet. Erről a hatóság a cikkben található közleményben adott tájékoztatást.

A Continental 17 százalékkal emelte munkavállalói bérét

2023. április 20.
A Continental 17 százalékkal emelte munkavállalói bérét

A több mint 500 munkavállalót foglalkoztató Continental Dohányipari Zrt. 17 százalékkal emelte munkavállalói bérét, a cafeteria keretösszegét 10 százalékkal növelte, és bruttó 214 millió forintnyi jutalmat is szétosztott - közölte  Sátoraljaújhely egyik legnagyobb munkaadója az MTI-vel.