A bolti rabló először megkérdezte, van-e pénz a kasszában?

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy huszonéves férfi ellen rablás bűntette miatt, aki a vádban foglaltak szerint bement a dohányboltba, megkérdezte az eladónőt, hogy tud-e visszaadni, majd, hogy van-e pénz a kasszában. Ezután közölte, hogy ez egy rablótámadás. 

A fellépése az eladónőben komoly félelmet keltett. A férfi a pult mögé benyúlva, elvette a dohánytermékeket és az alkoholos italokat.

A vádirat szerint a vádlott 2022 decemberének végén, a déli órákban bement egy kazincbarcikai dohányboltba. Először megkérdezte az eladónőtől, hogy tud-e visszaadni, amikor azt a választ kapta, hogy tud, akkor azt kérdezte, hogy van-e pénz a kasszában.

Az eladónő innentől feltételezte, hogy nem egy egyszerű vásárlás történik, ezért inkább azt mondta, hogy nincs pénz, mert azt el szokták vinni. Erre a vádlott határozottan azt mondta, hogy „fel a kezekkel, ez egy rablótámadás!” Ezután pedig úgy folytatta, hogy nincs nála fegyver, de akkor is el fogja vinni azt, ami neki kell, és meg is mondta, hogy italt és dohányt akar.

Az eladónőben a férfi fenyegető kijelentései komoly félelmet keltettek, először megpróbált vele nyugodt hangnemben beszélni és igyekezett eltéríteni a cselekményétől, de a vádlott közölte, hogy neki szükséges van ezekre a termékekre, így a pult mögé benyúlva, mintegy 12.000 Ft értékben bort, dohánytermékeket és szeszes italt vett magához. Bepakolta a hátizsákjába és távozott.

A cselekmény elkövetése után, rövid idővel az eladónő által értesített rendőrök a vádlottat elfogták, nála az elvitt dolgokat megtalálták és lefoglalták.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlott tekintetében a kóros elmeállapot, mint büntethetőséget kizáró ok miatt indítványozta, hogy a járásbíróság a vádlottat az ellene emelt vád alól mentse fel, azonban, mivel tartani kell attól, hogy hasonló cselekményt fog elkövetni, kényszergyógykezelését kell elrendelni.

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség

(Képünk illusztráció!)

Legfrissebb híreink

A Continental Dohányipari Csoport 16,5 milliárd forint összértékű beruházást hajt végre

2024. május 24.
A Continental Dohányipari Csoport 16,5 milliárd forint összértékű beruházást hajt végre

A Continental Dohányipari csoport 16 és félmilliárd forint összértékű ingatlanfejlesztési beruházást hajt végre a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Sátoraljaújhelyen - közölte a vállalat.

 

Átadták a Hell Energy 80 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházását Szikszón

2024. május 24.
Átadták a Hell Energy 80 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházását Szikszón

Átadásra került a Hell Energy 80 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházása, amelynek a nyomán 240 új munkahely jön létre, az üdítőital-gyártó vállalat pedig megerősítheti piacvezető pozícióját a világ több országában - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Szikszón.

SZTFH - Tájékoztatás az SZTFH 200 jelű űrlapról

2024. május 22.
SZTFH - Tájékoztatás az SZTFH 200 jelű űrlapról

A dohánytermék-kiskereskedelmi ügyek elektronikus ügyintézésének megkönnyítése és kényelmesebbé tétele érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága modern, a 21. századi elvárásokhoz igazodó elektronikus űrlapot vezet be.

 

 

A NAV, az SZTFH és a dohányipari cégek képviselői előtt mutatta be feketepiaci kutatását az MDKSZ

2024. május 14.
A NAV, az SZTFH és a dohányipari cégek képviselői előtt mutatta be feketepiaci kutatását az MDKSZ

Hétfőn Budapesten tartott sajtónyilvános szakmai rendezvényt a Magyar Dohány Kiskereskedők Szövetsége. Az eseményen Dr. Garai Renáta képzési vezető és Dr. Karácsony Gergely, az MDKSZ ügyvivője mutatta be azt a nagyszabású kutatási programot, amelynek keretében a fogyasztók attitűdje útján keresik a feketepiac mozgatórugóit. 

Illegális cigarettagyárat számoltak fel a NAV nyomozói

2024. május 09.
Illegális cigarettagyárat számoltak fel a NAV nyomozói

Közép-európai viszonylatban is kiemelkedő kapacitásúnak számító illegális cigarettagyárat, valamint a hozzá tartozó alapanyagok és késztermékek raktárhálózatát számolták fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) budapesti nyomozói - közölte a szervezet közleményében.