A Continental Dohányipari Csoport termelői nyílt napja Sátoraljaújhelyen

Jelentős érdeklődés kíséretében zajlott a Continental Dohányipari Zrt. dohánytermelői nyílt napja január 18-án, a sátoraljaújhelyen. Az esemény középpontjában a dohánytermesztés aktuális helyzete állt, amelybe a szakmai előadások által több aspektusból – innováció, fenntarthatóság – is betekintést nyerhettek a résztvevők. 

A hagyományteremtő céllal megrendezett nyílt nappal a Continental a dohánytermesztés globálisan és hazai szinten egyaránt évek óta megfigyelhető csökkenését kívánja ellensúlyozni, szakmai-, formális és informális platformot biztosítva a termesztőknek.

A Continental Dohányipari Csoport működése, a hazai dohánypiacon egyedülálló módon, vertikálisan integrált, azaz a dohánnyal kapcsolatos munkálatok teljes spektrumát lefedi. Ebből adódóan a Continental elkötelezett abban, hogy a piac csökkenő tendenciáit a lehetőségekhez mérten ellensúlyozza, a globális szinten is nagy múltra visszatekintő magyar dohánytermesztési kultúrát fenntartsa.

Az éves rendszerességgel megrendezett dohánytermelői nyílt nap ezen törekvés fontos eleme, amely kivételes lehetőséget biztosít a termelőknek, hogy megosszák egymással a tapasztalataikat, és akár olyan témák szakértőivel is egyeztessenek, mint az illegális kereskedelem, a speciális dohányfajták vagy a tudatmódosító szerek.

A nyílt napot Füzi Csaba, a Continental Dohányipari Zrt. vezérigazgatója nyitotta meg, kiemelve a vállalat elkötelezettségét a dohánytermelői közösség támogatása iránt. Az esemény első felét a szakmai előadások jelentették, amelyek többek között olyan területeket érintettek, mint a dohányellenőrzés, a gazdálkodás és növényvédelem kihívásai, valamint a fenntartható dohánytermesztés innovatív megoldásai. Az előadók között olyan elismert szakértők voltak jelen, mint Vincze Tamás és Szirmai Róbert Csaba, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnügyi és rendészeti szakterületének vezetői vagy Orosz Tibor, a Continental Dohányipari Csoport dohánytermesztésért felelős tagja, a DOFER Dohányfermentáló Zrt. fejlesztési vezetője. Az Agrárminisztérium Agrár-támogatási Főosztály részéről Szentirmay Zoltán főosztályvezető adott tájékoztatást a termesztési támogatások jövőjéről.

Az előadásokat ebédszünet követte, majd a résztvevők gyárlátogatás keretében ismerkedhettek meg a több mint 130 éves múltra visszatekintő sátoraljaújhelyi dohánygyár gyártási folyamataival.

Füzi Csaba, a sátoraljaújhelyi dohánygyárat birtokló Continental Dohányipar Zrt. vezérigazgatója elmondta, miszerint a Continental Dohányipari Zrt. elkötelezett a hazai dohánykultúra ápolása, a dohánypiac fejlődésének elősegítése és a termelők szakmai kihívásainak leküzdése mellett. Kiemelte továbbá, hogy ennek jegyében hajtották végre tavaly a dohányfelvásárlási alapár 50%-os emelését, és ezen törekvést erősíti a termelői nyílt nap is, amely egyfajta tudásplatformként segíti elő a hazai dohánytermelői közösség kapcsolódását.

 

Forrás: Continental

(Képünk illusztráció!)

Legfrissebb híreink

Tisztelt Érdeklődők!

2024. június 21.
Tisztelt Érdeklődők!

A nyár az MDKSZ-nél is a szabadságok időszaka, így a beérkező leveleket nem tudjuk a megszokott gyorsasággal és naprakészséggel megválaszolni. Előfordulhat néhány nap csúszás, de természetesen továbbra is minden beérkező e-mailre reagálunk.

Internetes fogadások tippadóit ellenőrizték a NAV munkatársai

2024. június 07.
Internetes fogadások tippadóit ellenőrizték a NAV munkatársai

Az elektronikus kereskedelem ma már nemcsak a webáruházi áruforgalmat jelenti, az internetes felületek sok egyéb gazdasági tevékenységre is lehetőséget biztosítanak. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) is kiemelt figyelemmel kíséri a különböző digitális platformokon és a közösségi médián keresztül tevékenységet végző vállalkozókat.

Kétszámjegyű növekedést ért el 2023-ban Continental Dohányipari Zrt. nettó árbevétele

2024. május 31.
Kétszámjegyű növekedést ért el 2023-ban Continental Dohányipari Zrt. nettó árbevétele

A sátoraljaújhelyi Continental Dohányipari Zrt., nettó árbevétele 21 százalékkal 77 milliárd forintra, adózott eredménye 17,5 százalékkal közel 9,7 milliárd forintra nőtt - közölte az MTI-vel a vállalat pénteken.

A NAV ellenőrei sikerrel csaptak le az ízesített elektronikus cigaretták árusítóira

2024. május 30.
A NAV ellenőrei sikerrel csaptak le az ízesített elektronikus cigaretták árusítóira

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) revizorai továbbra is nyomon követik az eldobható, ízesített újgenerációs elektronikus cigaretták internetes kereskedelmét, és folyamatosan foglalják le ezeket az illegális termékeket. Jelen vannak az adásvételi csoportokban, és felszámolják a törvényellenes tevékenységet.

Újabb illegális szereplő vonul ki a hazai szerencsejáték-piacról

2024. május 25.
Újabb illegális szereplő vonul ki a hazai szerencsejáték-piacról

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) által tavaly szeptemberben blokkolt, engedély nélküli online szerencsejáték oldal, a Betfair május 22-én arról tájékoztatta játékosait, hogy beszünteti szolgáltatásait Magyarországon.