A Continental Dohányipari Csoport termelői nyílt napja Sátoraljaújhelyen

Jelentős érdeklődés kíséretében zajlott a Continental Dohányipari Zrt. dohánytermelői nyílt napja január 18-án, a sátoraljaújhelyen. Az esemény középpontjában a dohánytermesztés aktuális helyzete állt, amelybe a szakmai előadások által több aspektusból – innováció, fenntarthatóság – is betekintést nyerhettek a résztvevők. 

A hagyományteremtő céllal megrendezett nyílt nappal a Continental a dohánytermesztés globálisan és hazai szinten egyaránt évek óta megfigyelhető csökkenését kívánja ellensúlyozni, szakmai-, formális és informális platformot biztosítva a termesztőknek.

A Continental Dohányipari Csoport működése, a hazai dohánypiacon egyedülálló módon, vertikálisan integrált, azaz a dohánnyal kapcsolatos munkálatok teljes spektrumát lefedi. Ebből adódóan a Continental elkötelezett abban, hogy a piac csökkenő tendenciáit a lehetőségekhez mérten ellensúlyozza, a globális szinten is nagy múltra visszatekintő magyar dohánytermesztési kultúrát fenntartsa.

Az éves rendszerességgel megrendezett dohánytermelői nyílt nap ezen törekvés fontos eleme, amely kivételes lehetőséget biztosít a termelőknek, hogy megosszák egymással a tapasztalataikat, és akár olyan témák szakértőivel is egyeztessenek, mint az illegális kereskedelem, a speciális dohányfajták vagy a tudatmódosító szerek.

A nyílt napot Füzi Csaba, a Continental Dohányipari Zrt. vezérigazgatója nyitotta meg, kiemelve a vállalat elkötelezettségét a dohánytermelői közösség támogatása iránt. Az esemény első felét a szakmai előadások jelentették, amelyek többek között olyan területeket érintettek, mint a dohányellenőrzés, a gazdálkodás és növényvédelem kihívásai, valamint a fenntartható dohánytermesztés innovatív megoldásai. Az előadók között olyan elismert szakértők voltak jelen, mint Vincze Tamás és Szirmai Róbert Csaba, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnügyi és rendészeti szakterületének vezetői vagy Orosz Tibor, a Continental Dohányipari Csoport dohánytermesztésért felelős tagja, a DOFER Dohányfermentáló Zrt. fejlesztési vezetője. Az Agrárminisztérium Agrár-támogatási Főosztály részéről Szentirmay Zoltán főosztályvezető adott tájékoztatást a termesztési támogatások jövőjéről.

Az előadásokat ebédszünet követte, majd a résztvevők gyárlátogatás keretében ismerkedhettek meg a több mint 130 éves múltra visszatekintő sátoraljaújhelyi dohánygyár gyártási folyamataival.

Füzi Csaba, a sátoraljaújhelyi dohánygyárat birtokló Continental Dohányipar Zrt. vezérigazgatója elmondta, miszerint a Continental Dohányipari Zrt. elkötelezett a hazai dohánykultúra ápolása, a dohánypiac fejlődésének elősegítése és a termelők szakmai kihívásainak leküzdése mellett. Kiemelte továbbá, hogy ennek jegyében hajtották végre tavaly a dohányfelvásárlási alapár 50%-os emelését, és ezen törekvést erősíti a termelői nyílt nap is, amely egyfajta tudásplatformként segíti elő a hazai dohánytermelői közösség kapcsolódását.

 

Forrás: Continental

(Képünk illusztráció!)

Legfrissebb híreink

35 millió szál cigarettát foglalt le a NAV - VIDEÓVAL

2024. február 22.
35 millió szál cigarettát foglalt le a NAV - VIDEÓVAL

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói az elmúlt évek legnagyobb illegális cigarettadepóján ütöttek rajta. 

Romániában betiltották az energiaitalok forgalmazását kiskorúak számára

2024. február 20.
Romániában betiltották az energiaitalok forgalmazását kiskorúak számára

Romániában nagy többséggel megszavazta a képviselőház kedden azt a törvénytervezetet, amely betiltja az energiaitalok forgalmazását kiskorúak számára.

A magyarok kedvelt üdülőhelyén komoly változásokra számíthatnak a dohányosok

2024. február 18.
A magyarok kedvelt üdülőhelyén komoly változásokra számíthatnak a dohányosok

Összesen húsz új, dohányzásellenes intézkedést javasolt a spanyol orvosi kamara, melyek országos szinten érintenék a nyilvános helyeken való dohányzást is.

Megemelte dohányfelvásárlási alapárait az ULT Magyarország

2024. február 17.
Megemelte dohányfelvásárlási alapárait az ULT Magyarország

Az idei dohánytermesztési szezonban mindkét dohányfajtánál tavalyhoz képest megemelt dohányfelvásárlási alapárakat hirdetett meg az Universal Leaf Tobacco (ULT) Magyarország Kft. - közölte a termesztés integrálásával és felvásárlásával foglalkozó amerikai tulajdonú cég agronómiai igazgatója.

Dohánytermelés Magyarországon - 1990-2022

2024. február 17.
Dohánytermelés Magyarországon - 1990-2022

Dohánytermelés Magyarországon - 1990-2022