A Continental Dohányipari Zrt. emelte a sátoraljaújhelyi dolgozók bérét

Tizenöt százalékos alapbérfejlesztést hajtott végre, valamint bruttó 230 millió forint jutalmat osztott szét a sátoraljaújhelyi dohánygyárában dolgozó munkavállalói körében a Continental Dohányipari Zrt. - közölte a társaság.

A több mint ötszáz munkavállalót foglalkoztató dohánygyárban több mint tizenöt éve működik teljesítménymenedzsment-rendszer, ennek keretében idén 496, a dohánygyárban és az expandáló üzemekben dolgozó kapott jutalmat, átlagosan havi keresetük közel 120 százalékának megfelelő összeget.

Az értékelési skála 200 százalékig terjedt, így a leginkább kimagasló teljesítményt nyújtó munkavállalók kéthavi bérnek megfelelő összeggel gazdagodtak. A jutalmat a 2023 végén folyósított karácsonyi bónuszon felül kapta meg minden munkatárs - írták a közleményben.

A Continental egyúttal bérfejlesztést is végrehajtott az üzemi tanáccsal és a munkavállalók szakszervezetével egyetértésben, amelynek eredményeként a dolgozók alapbére február 1-től 15 százalékkal, a felhasználható cafeteria keretösszege pedig éves szinten 100 ezer forinttal emelkedett - írták.

A magyar családi tulajdonban álló Continental Dohányipari Csoport több, Európában működő dohányipari vállalatot egyesít. Az 1996-ban alapított cégcsoport jelenleg mintegy hétszáz dolgozót foglalkoztat, érdekeltségei közé tartozik a szolnoki Dofer Dohányfermentáló Zrt. és a sátoraljaújhelyi dohánygyár, de Olaszországban, Németországban, Romániában és Szlovákiában is rendelkezik leányvállalatokkal.

A Continental Dohányipari Zrt. nettó árbevétele a legutóbbi, 2022-es lezárt üzleti évben 63,7 milliárd forint, egy évvel korábban pedig 56,4 milliárd forint volt. Adózott eredménye 2022-ben 8,2 milliárd forintot, míg 2021-ben 6,4 milliárd forintot tett ki.

Mint írták, a 2023-as üzleti évet még nem zárták le a társaságnál, de az előzetes számítások alapján az eredmények felül fogják múlni a 2022-re vonatkozó adatokat.

 

Forrás: mti

(Képünk illusztráció!)

Legfrissebb híreink

Öt év szabadságvesztésre ítélték a dohánybolti rablót

2024. április 10.
Öt év szabadságvesztésre ítélték a dohánybolti rablót

Jogerősen öt év szabadságvesztésre ítélte a Sátoraljaújhelyi Járásíróság azt a férfit, aki 2023 júliusában rabolt ki egy dohányboltot a zempléni városban - tájékoztatta szerdán a Miskolci Törvényszék az MTI-t.

Rákellenes nap - a tüdőrák az egyik leggyakoribb daganatos betegség

2024. április 10.
Rákellenes nap - a tüdőrák az egyik leggyakoribb daganatos betegség

A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus - olvasható a Magyar Rákellenes Liga szerdán, a nemzeti rákellenes nap alkalmából közzétett közleményében.

Több mint ezer doboz török cigarettát találtak a pénzügyőrök

2024. április 08.
Több mint ezer doboz török cigarettát találtak a pénzügyőrök

Több mint ezer doboz török zárjegyes cigarettát találtak a pénzügyőrök egy bolgár rendszámú autóban az M7-as autópálya Sormás pihenőhelyén - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az MTI-vel.

Februárban 1,8 százalékkal nőtt az ipari termelés

2024. április 05.
Februárban 1,8 százalékkal nőtt az ipari termelés

2024 februárjában az ipari termelés volumene 1,8, munkanaphatástól megtisztítva 1,4 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás 2024 januárjához mérten 3,5 százalékkal emelkedett - jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal.