A magyarok kedvelt üdülőhelyén komoly változásokra számíthatnak a dohányosok

Összesen húsz új, dohányzásellenes intézkedést javasolt a spanyol orvosi kamara, melyek országos szinten érintenék a nyilvános helyeken való dohányzást is.

A spanyol egészségügyi minisztérium átfogó tervet dolgozott ki a dohányzás megelőzésére és annak visszaszorítására; a továbbiakban pedig adóügyi lépésekre is számítani kell. Az adóügyi változások, a dohánytermékek drágulásával járhatnak – írja a roadster.hu, a Mallorca Daily Bulletin-re hivatkozva.

Hihetetlennek tűnhet, de európai viszonylatban, jelenleg Spanyolországban találkozhatunk az egyik legalacsonyabbak cigarettaárakkal.

A más egészségügyi szervezetekkel egyeztetett, s az orvosi kamara által jóváhagyott javaslat betiltaná az ízesített dohánytermékeket és az elektromos cigarettákat, valamint indítványozza a dohányzás korlátozását is a nyilvános helyeken, például strandokon és az éttermek teraszain.

Az új szabályozás értelmében drágulnának a dohánytermékek is. Nem titok, hogy az áremeléssel annak szeretnék elejét venni, hogy a tizenévesek dohányozni kezdjenek.

Spanyolországban eddig már több strandon is betiltották a dohányzást. A Baleár-szigetek huszonnyolc strandját nyilvánították már dohányzásmentes területté, tavaly nyáron pedig Barcelonában is tilos lett a dohányzás a strandokon.

Nem érdemes kockáztatni, s figyelmen kívül hagyni a szabályokat, ugyanis akár kétezer eurós, (közel 800000 Ft-os) büntetésre számíthat az, akit rajtakapnak.

 

Forrás: roadster.hu

(Képünk illusztráció!)

Legfrissebb híreink

Öt év szabadságvesztésre ítélték a dohánybolti rablót

2024. április 10.
Öt év szabadságvesztésre ítélték a dohánybolti rablót

Jogerősen öt év szabadságvesztésre ítélte a Sátoraljaújhelyi Járásíróság azt a férfit, aki 2023 júliusában rabolt ki egy dohányboltot a zempléni városban - tájékoztatta szerdán a Miskolci Törvényszék az MTI-t.

Rákellenes nap - a tüdőrák az egyik leggyakoribb daganatos betegség

2024. április 10.
Rákellenes nap - a tüdőrák az egyik leggyakoribb daganatos betegség

A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus - olvasható a Magyar Rákellenes Liga szerdán, a nemzeti rákellenes nap alkalmából közzétett közleményében.

Több mint ezer doboz török cigarettát találtak a pénzügyőrök

2024. április 08.
Több mint ezer doboz török cigarettát találtak a pénzügyőrök

Több mint ezer doboz török zárjegyes cigarettát találtak a pénzügyőrök egy bolgár rendszámú autóban az M7-as autópálya Sormás pihenőhelyén - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az MTI-vel.

Februárban 1,8 százalékkal nőtt az ipari termelés

2024. április 05.
Februárban 1,8 százalékkal nőtt az ipari termelés

2024 februárjában az ipari termelés volumene 1,8, munkanaphatástól megtisztítva 1,4 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás 2024 januárjához mérten 3,5 százalékkal emelkedett - jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal.