A pánikgomb mentette meg a símaszkos rabló áldozatát

A Bajai Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a helybeli férfit, aki két hónappal ezelőtt símaszkban, egy 40 cm-es kést az eladó mellkasához szorítva akart kirabolni egy dohányboltot. Miután a nőnek sikerült a pánikgombot megnyomnia, a rabló elmenekült.

A vád szerint a bajai férfi 2023. március 7-énm délelőtt, az arcát a szemeknél kivágott símaszkkal eltakarva, fején kapucnival, a jobb kezében pedig egy 40 cm-es késsel bement egy bajai dohányboltba azért, hogy a bevételt megszerezze. A férfi az üzletbe lépve az ajtó közelében álló – épp a helyiséget takarító - eladó mellkasához szorította a kést és miközben a bevételt követelte, a karját megragadva a pult mögé tolta. Mielőtt a pult mögé értek volna, a nő szembefordult a támadójával és az üzlet elhagyására szólította fel, ami miatt dulakodni kezdtek. Az eladónő védekezésül maga elé tartotta a takarításhoz használt partvist, azonban a férfi megszorította a karját, így az kiesett a kezéből. Amikor a rabló a pénztárgéphez ért, elkezdte annak fiókját rángatni. Ezt kihasználva a sértettnek sikerült a pánikgombot megnyomnia, amit a támadója észrevett és inkább elmenekült a helyszínről. A bajai rendőrök rövid időn belül elfogták a tettest.

A Bajai Járási Ügyészség az elfogása óta letartóztatásban lévő férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt két hónapon belül bíróság elé állította. A Bajai Járásbíróság a férfi bűnösségét a váddal egyezően megállapította és ezért vele szemben 4 év börtönbüntetést szabott ki, valamint 4 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet ellen az ügyészség súlyosítás érdekében, hosszabb tartamú fegyházbüntetés kiszabása érdekében fellebbezést jelentett be, amelyről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

 

Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség

Kép: Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség

Legfrissebb híreink

A Continental Dohányipari Csoport 16,5 milliárd forint összértékű beruházást hajt végre

2024. május 24.
A Continental Dohányipari Csoport 16,5 milliárd forint összértékű beruházást hajt végre

A Continental Dohányipari csoport 16 és félmilliárd forint összértékű ingatlanfejlesztési beruházást hajt végre a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Sátoraljaújhelyen - közölte a vállalat.

 

Átadták a Hell Energy 80 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházását Szikszón

2024. május 24.
Átadták a Hell Energy 80 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházását Szikszón

Átadásra került a Hell Energy 80 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházása, amelynek a nyomán 240 új munkahely jön létre, az üdítőital-gyártó vállalat pedig megerősítheti piacvezető pozícióját a világ több országában - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Szikszón.

SZTFH - Tájékoztatás az SZTFH 200 jelű űrlapról

2024. május 22.
SZTFH - Tájékoztatás az SZTFH 200 jelű űrlapról

A dohánytermék-kiskereskedelmi ügyek elektronikus ügyintézésének megkönnyítése és kényelmesebbé tétele érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága modern, a 21. századi elvárásokhoz igazodó elektronikus űrlapot vezet be.

 

 

A NAV, az SZTFH és a dohányipari cégek képviselői előtt mutatta be feketepiaci kutatását az MDKSZ

2024. május 14.
A NAV, az SZTFH és a dohányipari cégek képviselői előtt mutatta be feketepiaci kutatását az MDKSZ

Hétfőn Budapesten tartott sajtónyilvános szakmai rendezvényt a Magyar Dohány Kiskereskedők Szövetsége. Az eseményen Dr. Garai Renáta képzési vezető és Dr. Karácsony Gergely, az MDKSZ ügyvivője mutatta be azt a nagyszabású kutatási programot, amelynek keretében a fogyasztók attitűdje útján keresik a feketepiac mozgatórugóit. 

Illegális cigarettagyárat számoltak fel a NAV nyomozói

2024. május 09.
Illegális cigarettagyárat számoltak fel a NAV nyomozói

Közép-európai viszonylatban is kiemelkedő kapacitásúnak számító illegális cigarettagyárat, valamint a hozzá tartozó alapanyagok és késztermékek raktárhálózatát számolták fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) budapesti nyomozói - közölte a szervezet közleményében.