A Philip Morris negyedéves bevételnövekedése elmaradt a várttól

A Philip Morris International dohányipari konszern az elemzők által vártnál kevésbé növelte bevételét, részvényarányos profitja viszont meghaladta a becsültet az idei harmadik negyedévben.

A cég azt közölte, hogy adózott nyeresége részvényenként 1,32 dollárra mérséklődött az egy évvel korábbi 1,34 dollárról. Az elemzők által inkább figyelemmel követett egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény ugyanakkor a tavalyi harmadik negyedévi 1,53 dollárról 1,67 dollárra emelkedett.

A Philip Morris bevétele 13,8 százalékkal, 9,14 milliárd dollárra nőtt, a cég történetében a negyedéves bevétel először haladta meg a 9 milliárd dollárt.

Az elemzők véleményének átlagában kisebb, 1,62 dollár részvényarányos nyereség és nagyobb, 9,21 milliárd dolláros bevétel szerepelt.

A Philip Morris az idei, egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredményére vonatkozó előrejelzését 6,05-6,08 dollárra emelte az eddigi 5,96-6,05 dollárról. Szakértők 6,12 dollárt vártak.

Forrás:mti

Képünk illusztráció!

Legfrissebb híreink

Öt év szabadságvesztésre ítélték a dohánybolti rablót

2024. április 10.
Öt év szabadságvesztésre ítélték a dohánybolti rablót

Jogerősen öt év szabadságvesztésre ítélte a Sátoraljaújhelyi Járásíróság azt a férfit, aki 2023 júliusában rabolt ki egy dohányboltot a zempléni városban - tájékoztatta szerdán a Miskolci Törvényszék az MTI-t.

Rákellenes nap - a tüdőrák az egyik leggyakoribb daganatos betegség

2024. április 10.
Rákellenes nap - a tüdőrák az egyik leggyakoribb daganatos betegség

A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus - olvasható a Magyar Rákellenes Liga szerdán, a nemzeti rákellenes nap alkalmából közzétett közleményében.

Több mint ezer doboz török cigarettát találtak a pénzügyőrök

2024. április 08.
Több mint ezer doboz török cigarettát találtak a pénzügyőrök

Több mint ezer doboz török zárjegyes cigarettát találtak a pénzügyőrök egy bolgár rendszámú autóban az M7-as autópálya Sormás pihenőhelyén - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az MTI-vel.

Februárban 1,8 százalékkal nőtt az ipari termelés

2024. április 05.
Februárban 1,8 százalékkal nőtt az ipari termelés

2024 februárjában az ipari termelés volumene 1,8, munkanaphatástól megtisztítva 1,4 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás 2024 januárjához mérten 3,5 százalékkal emelkedett - jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal.