A vártnál jobb negyedévet zárt a Philip Morris International

A Philip Morris International amerikai dohányipari nagyvállalat második negyedéves profitja és bevétele is felülmúlta az elemzői várakozásokat, részben a füstmentes dohánytermékek iránti élénk keresletnek köszönhetően.

A vállalat arról számolt be, hogy a június végéig tartó második negyedévben 1,57 milliárd dollár adózás utáni eredményt ért el, ami 1,01 dolláros részvényenkénti nyereséget jelent. Az egyszeri tételek nélküli 1,60 dolláros részvényarányos nyereség felülmúlta az elemzői várakozások átlagában szereplő 1,47 dollárt.

A cég nettó bevétele éves összevetésben 14,5 százalékkal, 8,97 milliárd dollárra nőtt, meghaladva a 8,65 milliárd dolláros elemzői konszenzust.

A Philip Morris tavaly decemberben felvásárolta a Swedish Match svéd dohányipari vállalatot, amelynek legnagyobb piaca az Egyesült Államok volt, vezető márkája pedig a Zyn nikotinos tasak.

A Philip Morris jelentése szerint a Zyn amerikai értékesítési volumene több mint 50 százalékkal nőtt a második negyedévben, főként annak köszönhetően, hogy a füstmentes dohánytermékek egyre népszerűbbek a fiatal vásárlók körében. A nikotinos tasakokat gyártó dohányipari vállalatok a dohányzás kevésbé káros (füstmentes) alternatívájaként forgalmazzák ezeket a termékeket.

Forrás: Reuters,mti

(Képünk illusztráció!)

Legfrissebb híreink

Öt év szabadságvesztésre ítélték a dohánybolti rablót

2024. április 10.
Öt év szabadságvesztésre ítélték a dohánybolti rablót

Jogerősen öt év szabadságvesztésre ítélte a Sátoraljaújhelyi Járásíróság azt a férfit, aki 2023 júliusában rabolt ki egy dohányboltot a zempléni városban - tájékoztatta szerdán a Miskolci Törvényszék az MTI-t.

Rákellenes nap - a tüdőrák az egyik leggyakoribb daganatos betegség

2024. április 10.
Rákellenes nap - a tüdőrák az egyik leggyakoribb daganatos betegség

A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus - olvasható a Magyar Rákellenes Liga szerdán, a nemzeti rákellenes nap alkalmából közzétett közleményében.

Több mint ezer doboz török cigarettát találtak a pénzügyőrök

2024. április 08.
Több mint ezer doboz török cigarettát találtak a pénzügyőrök

Több mint ezer doboz török zárjegyes cigarettát találtak a pénzügyőrök egy bolgár rendszámú autóban az M7-as autópálya Sormás pihenőhelyén - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az MTI-vel.

Februárban 1,8 százalékkal nőtt az ipari termelés

2024. április 05.
Februárban 1,8 százalékkal nőtt az ipari termelés

2024 februárjában az ipari termelés volumene 1,8, munkanaphatástól megtisztítva 1,4 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás 2024 januárjához mérten 3,5 százalékkal emelkedett - jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal.