A vártnál jobb negyedévet zárt a Philip Morris International

A Philip Morris International amerikai dohányipari nagyvállalat második negyedéves profitja és bevétele is felülmúlta az elemzői várakozásokat, részben a füstmentes dohánytermékek iránti élénk keresletnek köszönhetően.

A vállalat arról számolt be, hogy a június végéig tartó második negyedévben 1,57 milliárd dollár adózás utáni eredményt ért el, ami 1,01 dolláros részvényenkénti nyereséget jelent. Az egyszeri tételek nélküli 1,60 dolláros részvényarányos nyereség felülmúlta az elemzői várakozások átlagában szereplő 1,47 dollárt.

A cég nettó bevétele éves összevetésben 14,5 százalékkal, 8,97 milliárd dollárra nőtt, meghaladva a 8,65 milliárd dolláros elemzői konszenzust.

A Philip Morris tavaly decemberben felvásárolta a Swedish Match svéd dohányipari vállalatot, amelynek legnagyobb piaca az Egyesült Államok volt, vezető márkája pedig a Zyn nikotinos tasak.

A Philip Morris jelentése szerint a Zyn amerikai értékesítési volumene több mint 50 százalékkal nőtt a második negyedévben, főként annak köszönhetően, hogy a füstmentes dohánytermékek egyre népszerűbbek a fiatal vásárlók körében. A nikotinos tasakokat gyártó dohányipari vállalatok a dohányzás kevésbé káros (füstmentes) alternatívájaként forgalmazzák ezeket a termékeket.

Forrás: Reuters,mti

(Képünk illusztráció!)

Legfrissebb híreink

MDKSZ kutatás: Miért vásárolnak a fogyasztók dohányterméket a feketepiacon?

2024. július 17.
MDKSZ kutatás: Miért vásárolnak a fogyasztók dohányterméket a feketepiacon?

A dohány feketepiac virágzik, a hazánkban elfogyasztott dohánytermékek egyre nagyobb hányada onnan származik. Az illegális gyártók, a feketekereskedők ellen az állami hatóságok (a NAV és a Rendőrség) lép fel. Mi pedig arra vagyunk kíváncsiak, hogy mi jár a vásárló fejében, amikor egy gyanús alaktól vásárol vagy online rendel magának dohányárut.

Ne osszuk meg a biztonsági kamerák képeit!

2024. július 04.
Ne osszuk meg a biztonsági kamerák képeit!


Felhívjuk Tisztelt Trafikos Társaink figyelmét, hogy az üzletekben elhelyezett biztonsági kamerák felvételeit kizárólag azok készítésének céljából (vagyonvédelem, bűnmegelőzés) lehet felhasználni, és azok csak az arra jogosultak számára megismerhetők.

Tisztelt Érdeklődők!

2024. július 01.
Tisztelt Érdeklődők!

A nyár az MDKSZ-nél is a szabadságok időszaka, így a beérkező leveleket nem tudjuk a megszokott gyorsasággal és naprakészséggel megválaszolni. Előfordulhat néhány nap csúszás, de természetesen továbbra is minden beérkező e-mailre reagálunk.

Mostantól csak gyógyszertárban vásárolható elektromos cigaretta Ausztráliában

2024. július 01.
Mostantól csak gyógyszertárban vásárolható elektromos cigaretta Ausztráliában

Ausztráliában a dohányzásra vonatkozó új jogszabályok hatályba lépésével az eldobható elektromos cigaretták (vape) július 1-től csak gyógyszertárban kaphatóak.

A NAV az illegális dohánytermékek veszélyeire hívta fel a diákok figyelmét

2024. július 01.
A NAV az illegális dohánytermékek veszélyeire hívta fel a diákok figyelmét

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az illegális dohánytermék veszélyeire, jogkövetkezményeire hívták fel általános és középiskolások figyelmét országjáró körútjukon - közölte a NAV bevetési igazgatósága hétfőn az MTI-vel.