Az amerikai alkoholistáknak és a dohányosoknak is segít tisztának maradni a magyar applikáció

A kábítószer-fogyasztók mellett, az alkoholistáknak és a dohányosoknak is segít tisztának maradni az applikáció, amelyet a budapesti bene : studio fejleszt a bostoni székhelyű DynamiCare Health megbízásából. 

Szakértők szerint, a digitális platform felhasználói kétszer nagyobb eséllyel szabadulhatnak meg káros szenvedélyüktől, mint a hagyományos kezeléseknél.

Az anyagi eszközökben is kifejezett motiváció, valamint a nyomonkövetés az alapjai annak a magyar fejlesztésű mobilapplikációnak, amelynek segítségével egyre többen szoknak le a kábítószer-fogyasztásról, az ivásról vagy éppen a dohányzásról az Egyesült Államokban.

A módszer tudományos hátterét a bostoni egészségügyi szolgáltató, a DynamiCare Health dolgozta ki, a technológiai megvalósítás a Budapestről induló, főként amerikai ügyfelekkel rendelkező szoftverfejlesztő cég, a bene : studio nevéhez fűződik.

Az alkalmazás használói telefonbeszélgetés, videóchat, vagy sms segítségével konzultálhatnak a DynamiCare Health szakembereivel, akik egyéni terápiás tervet dolgoznak ki számukra.

A leszokási folyamat megfigyelését teszi lehetővé például a telefonhoz csatlakoztatható fújószonda, amelyet meghatározott időpontokban kell használniuk az alanyoknak.

A felhasználók a kitűzött célok teljesítéséért (például azért, mert tiszták maradtak, rendszeresen részt vettek a konzultációkon) kisebb-nagyobb pénzjutalmat kapnak, melynek felső határa akár száz dollár is lehet! Az összeget egy speciális bankkártyára utalják, azonban azzal dohányterméket vagy alkoholt természetesen nem lehet vásárolni.

A cég szerint, eddig nagyjából 7 ezer felhasználót regisztráltak, számuk töretlenül nő.  A közeli terveik között szerepel, hogy a korábban már említett fújószondán kívül, más monitorozó eszközöket is csatlakoztatni lehessen a mobiltelefonhoz, ezzel hatékonyabbá téve az elért eredmények ellenőrzését.

A cég operatív vezetője szerint, egyre nagyobb az érdeklődés az egyelőre csak az Egyesült Államokban elérhető alkalmazás iránt.

 

Forrás: Egészségkalauz

Képünk illusztráció!

Legfrissebb híreink

A Continental Dohányipari Csoport 16,5 milliárd forint összértékű beruházást hajt végre

2024. május 24.
A Continental Dohányipari Csoport 16,5 milliárd forint összértékű beruházást hajt végre

A Continental Dohányipari csoport 16 és félmilliárd forint összértékű ingatlanfejlesztési beruházást hajt végre a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Sátoraljaújhelyen - közölte a vállalat.

 

Átadták a Hell Energy 80 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházását Szikszón

2024. május 24.
Átadták a Hell Energy 80 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházását Szikszón

Átadásra került a Hell Energy 80 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházása, amelynek a nyomán 240 új munkahely jön létre, az üdítőital-gyártó vállalat pedig megerősítheti piacvezető pozícióját a világ több országában - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Szikszón.

SZTFH - Tájékoztatás az SZTFH 200 jelű űrlapról

2024. május 22.
SZTFH - Tájékoztatás az SZTFH 200 jelű űrlapról

A dohánytermék-kiskereskedelmi ügyek elektronikus ügyintézésének megkönnyítése és kényelmesebbé tétele érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága modern, a 21. századi elvárásokhoz igazodó elektronikus űrlapot vezet be.

 

 

A NAV, az SZTFH és a dohányipari cégek képviselői előtt mutatta be feketepiaci kutatását az MDKSZ

2024. május 14.
A NAV, az SZTFH és a dohányipari cégek képviselői előtt mutatta be feketepiaci kutatását az MDKSZ

Hétfőn Budapesten tartott sajtónyilvános szakmai rendezvényt a Magyar Dohány Kiskereskedők Szövetsége. Az eseményen Dr. Garai Renáta képzési vezető és Dr. Karácsony Gergely, az MDKSZ ügyvivője mutatta be azt a nagyszabású kutatási programot, amelynek keretében a fogyasztók attitűdje útján keresik a feketepiac mozgatórugóit. 

Illegális cigarettagyárat számoltak fel a NAV nyomozói

2024. május 09.
Illegális cigarettagyárat számoltak fel a NAV nyomozói

Közép-európai viszonylatban is kiemelkedő kapacitásúnak számító illegális cigarettagyárat, valamint a hozzá tartozó alapanyagok és késztermékek raktárhálózatát számolták fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) budapesti nyomozói - közölte a szervezet közleményében.