Cigarettacsempész bűnbandát fogtak el a magyar-román-ukrán hármashatárnál

Négy cigarettacsempészt fogott el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a magyar-román-ukrán hármashatárnál, a gyanú szerint a szervezetten működő bűnbanda mintegy 50 ezer doboznyi illegális dohányáru csempészésében és értékesítésében vett részt - közölte a hatóság sajtóreferense az MTI-vel.

Simon Béla a közleményében azt írta, a kiterjesztett akcióban 69 pénzügyi nyomozó és pénzügyőr, illetve kommandós vett részt, akik több helyszínen tartottak kutatásokat.

A banda tagjai profi eszközöket használtak, éjjellátó készülékekkel és adóvevőkkel szerelkeztek fel, dohányáruval tömött járműveik szabad útját esetenként bérelt felvezető gépkocsikkal biztosították - ismertette.

A gyanú szerint a mintegy 50 ezer doboz, a zöldhatáron át az ország területére bejuttatott adózatlan cigarettát depókba szállították és értékesítették, ezzel több mint százmillió forint kárt okoztak a magyar költségvetésnek.

Az ügyben a pénzügyi nyomozók négy embert hallgattak ki különösen nagy értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettének gyanúja miatt, közülük ketten letartóztatásban várják az eljárás befejezését. A cigarettacsempészek személyi körének felderítése érdekében tovább nyomoz a NAV.

 

Forrás: NAV

(Képünk illusztráció!)

Legfrissebb híreink

Öt év szabadságvesztésre ítélték a dohánybolti rablót

2024. április 10.
Öt év szabadságvesztésre ítélték a dohánybolti rablót

Jogerősen öt év szabadságvesztésre ítélte a Sátoraljaújhelyi Járásíróság azt a férfit, aki 2023 júliusában rabolt ki egy dohányboltot a zempléni városban - tájékoztatta szerdán a Miskolci Törvényszék az MTI-t.

Rákellenes nap - a tüdőrák az egyik leggyakoribb daganatos betegség

2024. április 10.
Rákellenes nap - a tüdőrák az egyik leggyakoribb daganatos betegség

A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus - olvasható a Magyar Rákellenes Liga szerdán, a nemzeti rákellenes nap alkalmából közzétett közleményében.

Több mint ezer doboz török cigarettát találtak a pénzügyőrök

2024. április 08.
Több mint ezer doboz török cigarettát találtak a pénzügyőrök

Több mint ezer doboz török zárjegyes cigarettát találtak a pénzügyőrök egy bolgár rendszámú autóban az M7-as autópálya Sormás pihenőhelyén - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az MTI-vel.

Februárban 1,8 százalékkal nőtt az ipari termelés

2024. április 05.
Februárban 1,8 százalékkal nőtt az ipari termelés

2024 februárjában az ipari termelés volumene 1,8, munkanaphatástól megtisztítva 1,4 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás 2024 januárjához mérten 3,5 százalékkal emelkedett - jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal.