DK: az önkormányzatok tilthassák meg a dohányboltoknak az éjszakai alkoholárusítást

A Demokratikus Koalíció (DK) fővárosi polgármesterei azt szeretnék elérni, hogy az önkormányzatok megtilthassák a dohányboltoknak az éjszakai alkoholárusítást - közölte november 30-i, online sajtótájékoztatóján Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere.

A polgármester úgy fogalmazott, nincs olyan fővárosi polgármester, aki ne találkozott volna azzal a jogos lakossági panasszal, hogy éjszakánként a helyi dohánybolt előtt "hangoskodó társaságok isznak", és a kiabálástól nem lehet aludni. Ez ma általános probléma Budapesten, és hiába tiltja több kerület is a 22 óra utáni alkoholvásárlást, ha ez a szabály a dohányboltokra nem vonatkozik - hangsúlyozta.

Niedermüller Péter jelezte, az ügyben a DK parlamenti frakciójának segítségével törvénymódosítást kezdeményeznek.

A Demokratikus Koalíció közleménye:

,,A DK budapesti polgármesterei törvénymódosítást kezdeményeznek, hogy az önkormányzatok megtilthassák a dohányboltok éjszakai alkoholárusítását

Ma általános probléma Budapesten, hogy éjszakánként a dohányboltok előtt teljes társaságok isznak, a hangoskodástól és a kiabálástól pedig nem lehet aludni. Hiába van több kerületben is megtiltva a 22 óra utáni alkoholvásárlás, ha ez a szabály nem vonatkozik a dohányboltokra. Ha egy társaság közterületen, aludni próbáló emberek ablakai alatt akar alkoholt fogyasztani, akkor a bolti tiltás ellenére is megteheti, elég keresnie egy nyitva tartó dohányboltot. Ezt a helyzetet a kormány idézte elő, hiszen semmilyen beleszólást nem enged az önkormányzatoknak a dohányboltok működésébe.

A Demokratikus Koalíció budapesti polgármesterei nevében bejelentem, hogy törvénymódosítást kezdeményezünk azért, hogy az önkormányzatok megtilthassák a dohányboltoknak az éjszakai alkoholárusítást. Azt akarjuk elérni, hogy ha egy demokratikusan megválasztott kerületvezetés úgy dönt, hogy a sok lakossági panasz miatt korlátozni kell a dohányboltok éjszakai alkoholárusítását, akkor azt az önkormányzat ugyanúgy megtehesse, mint minden más üzlet esetében. Nem állhatnak a szabályok felett a dohányboltok, még akkor sem, ha többségüket fideszes rokonok és barátok üzemeltethetik.

Kiadó: Demokratikus Koalíció"


Képünk: illusztráció!

Legfrissebb híreink

Tisztelt Érdeklődők!

2024. június 21.
Tisztelt Érdeklődők!

A nyár az MDKSZ-nél is a szabadságok időszaka, így a beérkező leveleket nem tudjuk a megszokott gyorsasággal és naprakészséggel megválaszolni. Előfordulhat néhány nap csúszás, de természetesen továbbra is minden beérkező e-mailre reagálunk.

Internetes fogadások tippadóit ellenőrizték a NAV munkatársai

2024. június 07.
Internetes fogadások tippadóit ellenőrizték a NAV munkatársai

Az elektronikus kereskedelem ma már nemcsak a webáruházi áruforgalmat jelenti, az internetes felületek sok egyéb gazdasági tevékenységre is lehetőséget biztosítanak. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) is kiemelt figyelemmel kíséri a különböző digitális platformokon és a közösségi médián keresztül tevékenységet végző vállalkozókat.

Kétszámjegyű növekedést ért el 2023-ban Continental Dohányipari Zrt. nettó árbevétele

2024. május 31.
Kétszámjegyű növekedést ért el 2023-ban Continental Dohányipari Zrt. nettó árbevétele

A sátoraljaújhelyi Continental Dohányipari Zrt., nettó árbevétele 21 százalékkal 77 milliárd forintra, adózott eredménye 17,5 százalékkal közel 9,7 milliárd forintra nőtt - közölte az MTI-vel a vállalat pénteken.

A NAV ellenőrei sikerrel csaptak le az ízesített elektronikus cigaretták árusítóira

2024. május 30.
A NAV ellenőrei sikerrel csaptak le az ízesített elektronikus cigaretták árusítóira

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) revizorai továbbra is nyomon követik az eldobható, ízesített újgenerációs elektronikus cigaretták internetes kereskedelmét, és folyamatosan foglalják le ezeket az illegális termékeket. Jelen vannak az adásvételi csoportokban, és felszámolják a törvényellenes tevékenységet.

Újabb illegális szereplő vonul ki a hazai szerencsejáték-piacról

2024. május 25.
Újabb illegális szereplő vonul ki a hazai szerencsejáték-piacról

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) által tavaly szeptemberben blokkolt, engedély nélküli online szerencsejáték oldal, a Betfair május 22-én arról tájékoztatta játékosait, hogy beszünteti szolgáltatásait Magyarországon.