Dohánybolti rablót fogtak el a rendőrök Szombathelyen

Börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a 47 éves férfit, aki szombaton kirabolt egy szombathelyi dohányboltot - közölte az MTI-vel a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerdán.

Seffer Lilla tájékoztatása szerint a férfi arcát maszkkal eltakarva ment be a Szent Márton utcai dohányboltba, ahol a napi bevételt követelte az eladótól; az alkalmazott százezer forintot adott át a rablónak. A rendőrök a szemle során rögzített nyomok, valamint a kamerafelvételek elemzése alapján, részben személyismeretüknek köszönhetően azonosították az elkövetőt, akit hétfőn elfogtak és előállítottak - közölte az őrnagy. Hozzátette: a gyanúsított beismerte a bűncselekmény elkövetését.

A Szombathelyi Járásbíróság - a bíróságok honlapján közzétett - közleménye szerint jogerősen másfél év börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte a rablással vádolt férfit, valamint két évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.  Az okozott százezer forintos kár nem térült meg, ezért a bíróság annak megfizetésére is kötelezte a vádlottat - olvasható a közleményben.

 

Forrás: mti, Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Képünk illusztráció!

Legfrissebb híreink

Öt év szabadságvesztésre ítélték a dohánybolti rablót

2024. április 10.
Öt év szabadságvesztésre ítélték a dohánybolti rablót

Jogerősen öt év szabadságvesztésre ítélte a Sátoraljaújhelyi Járásíróság azt a férfit, aki 2023 júliusában rabolt ki egy dohányboltot a zempléni városban - tájékoztatta szerdán a Miskolci Törvényszék az MTI-t.

Rákellenes nap - a tüdőrák az egyik leggyakoribb daganatos betegség

2024. április 10.
Rákellenes nap - a tüdőrák az egyik leggyakoribb daganatos betegség

A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus - olvasható a Magyar Rákellenes Liga szerdán, a nemzeti rákellenes nap alkalmából közzétett közleményében.

Több mint ezer doboz török cigarettát találtak a pénzügyőrök

2024. április 08.
Több mint ezer doboz török cigarettát találtak a pénzügyőrök

Több mint ezer doboz török zárjegyes cigarettát találtak a pénzügyőrök egy bolgár rendszámú autóban az M7-as autópálya Sormás pihenőhelyén - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az MTI-vel.

Februárban 1,8 százalékkal nőtt az ipari termelés

2024. április 05.
Februárban 1,8 százalékkal nőtt az ipari termelés

2024 februárjában az ipari termelés volumene 1,8, munkanaphatástól megtisztítva 1,4 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás 2024 januárjához mérten 3,5 százalékkal emelkedett - jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal.