Egyszerűen elzavarta a fegyveres rablót a dohánybolt eladónője Újpesten

A bevételt követelő nő azt mondta, a fegyvere csőre van töltve, ám az eladót nem hatotta meg a fenyegetőzése.

Egy nő fegyverrel – illetve annak látszó tárggyal - próbált meg kirabolni egy újpesti dohányboltot pénteken, azonban nem járt sikerrel, mert az eladónő határozott ellenállása megfutamította. Ám a tettes másnap visszatért!

A Blikk szerezte meg elsőként a biztonsági kamera felvételét, amelyen az látszik, hogy egy fekete kabátot viselő, összekötött hajú nő besétált az egyik negyedik kerületi Nemzeti Dohányboltba.

A felvételen látható, hogy szóváltásba került az eladóval, majd rászegezte a fegyvernek tűnő tárgyat P. Ritára. Azonban a kétgyermekes édesanya higgadt maradt és ajtót mutatott a rablónak, aki ezután egyszerűen elhagyta az üzletet.

Szerencsére lövés vagy sérülés nem történt. Egyébként a támadó nem takarta el az arcát a rablási kísérlet során.

„Bejött a boltba, én megkérdeztem, hogy mit adhatok. Ekkor közölte: Egyszer mondja el, van négy másodpercem, hogy kipakoljam a kasszát. Mondtam neki, biztos, hogy nem, azonnal menjen ki innen. Amikor felnéztem, elővette a fegyvert és közölte, hogy csőre van töltve. Közöltem, hogy jó, akkor hívjuk a rendőröket. Ennek hallatán megijedt és kisétált” – idézte fel a történteket Rita.

Azt mondta, először el sem akarta hinni, hogy ilyen fényes nappal megtörténhet, és valószínűleg az adrenalin hatására nem gondolt bele, hogy lelőhetik.

Rita elárulta, a botcsinálta rabló másnap, szombaton visszament az újpesti dohánybolthoz a testvérével együtt. Aznap egy másik eladó volt az üzletben, akit a nő testvére próbált rávenni arra, hogy vonják vissza a feljelentést, de ezt nem fogják megtenni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Blikk megkeresésére közölte, hogy rablás bűntett kísérletének gyanúja miatt nyomozást indítottak ismeretlen tettes ellen.

Forrás: Blikk, police.hu

(Képünk illusztráció!)

Legfrissebb híreink

A Continental Dohányipari Csoport 16,5 milliárd forint összértékű beruházást hajt végre

2024. május 24.
A Continental Dohányipari Csoport 16,5 milliárd forint összértékű beruházást hajt végre

A Continental Dohányipari csoport 16 és félmilliárd forint összértékű ingatlanfejlesztési beruházást hajt végre a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Sátoraljaújhelyen - közölte a vállalat.

 

Átadták a Hell Energy 80 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházását Szikszón

2024. május 24.
Átadták a Hell Energy 80 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházását Szikszón

Átadásra került a Hell Energy 80 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházása, amelynek a nyomán 240 új munkahely jön létre, az üdítőital-gyártó vállalat pedig megerősítheti piacvezető pozícióját a világ több országában - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Szikszón.

SZTFH - Tájékoztatás az SZTFH 200 jelű űrlapról

2024. május 22.
SZTFH - Tájékoztatás az SZTFH 200 jelű űrlapról

A dohánytermék-kiskereskedelmi ügyek elektronikus ügyintézésének megkönnyítése és kényelmesebbé tétele érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága modern, a 21. századi elvárásokhoz igazodó elektronikus űrlapot vezet be.

 

 

A NAV, az SZTFH és a dohányipari cégek képviselői előtt mutatta be feketepiaci kutatását az MDKSZ

2024. május 14.
A NAV, az SZTFH és a dohányipari cégek képviselői előtt mutatta be feketepiaci kutatását az MDKSZ

Hétfőn Budapesten tartott sajtónyilvános szakmai rendezvényt a Magyar Dohány Kiskereskedők Szövetsége. Az eseményen Dr. Garai Renáta képzési vezető és Dr. Karácsony Gergely, az MDKSZ ügyvivője mutatta be azt a nagyszabású kutatási programot, amelynek keretében a fogyasztók attitűdje útján keresik a feketepiac mozgatórugóit. 

Illegális cigarettagyárat számoltak fel a NAV nyomozói

2024. május 09.
Illegális cigarettagyárat számoltak fel a NAV nyomozói

Közép-európai viszonylatban is kiemelkedő kapacitásúnak számító illegális cigarettagyárat, valamint a hozzá tartozó alapanyagok és késztermékek raktárhálózatát számolták fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) budapesti nyomozói - közölte a szervezet közleményében.