Eredményes a Continental Dohányipari Csoport

Eredményesen, 49 százalékos növekedéssel zárta a Virginia dohány felvásárlását a tavalyi évhez képest a Continental Dohányipari Csoport dohánytermesztésért és feldolgozásért felelős tagja, a DOFER Dohányfermentáló Zrt. (DOFER Zrt.) - közölte a vállalat.

A társaság összesen 1315 tonna termést vásárolt fel, a felvásárlási ár 40 százalékkal nőtt, 1509 forint volt a kilogrammonkénti átlagár.

A mesterséges szárítású Virginia dohány termesztése a tavalyinál 11 százalékkal nagyobb, 918 hektárnyi, javarészt a Nyírségben található területen zajlott. Ennek nyomán a 2022-es évhez képest a szerződött mennyiség is 7 százalékkal nőtt, 1019 tonnát kitéve - közölték.

A tájékoztatás szerint a több mint 130 éves sátoraljaújhelyi dohánygyárat birtokló, családi tulajdonban lévő Continental Dohányipari Csoport működése vertikálisan integrált, azaz a dohánnyal kapcsolatos munkálatok teljes spektrumát lefedi, a dohánytermesztéstől kezdve, a dohánytermékek gyártásán át, az értékesítésig.

Mint írták, a DOFER Zrt. szerződi le és vásárolja fel a magyar dohánytermés egyharmadát. A felvásárlási időszak ugyanakkor még nem ért véget, hiszen - a közlés szerint - a természetes szárítású, a Virginiához képest sokkal kisebb területen termesztett Burley dohány felvásárlása várhatóan januárban fejeződik be.

A nyilvános cégadatok alapján a Continental Dohányipari Zrt. nettó árbevétele a legutóbbi üzleti évben 63,725 milliárd forint, egy évvel korábban pedig 56,414 milliárd forint volt. Adózott eredménye 2022-ben 8,232 milliárd forintot, míg 2021-ben 6,354 milliárd forintot tett ki.

 

Forrás:mti

Képünk illusztráció!

Legfrissebb híreink

Tisztelt Érdeklődők!

2024. június 21.
Tisztelt Érdeklődők!

A nyár az MDKSZ-nél is a szabadságok időszaka, így a beérkező leveleket nem tudjuk a megszokott gyorsasággal és naprakészséggel megválaszolni. Előfordulhat néhány nap csúszás, de természetesen továbbra is minden beérkező e-mailre reagálunk.

Internetes fogadások tippadóit ellenőrizték a NAV munkatársai

2024. június 07.
Internetes fogadások tippadóit ellenőrizték a NAV munkatársai

Az elektronikus kereskedelem ma már nemcsak a webáruházi áruforgalmat jelenti, az internetes felületek sok egyéb gazdasági tevékenységre is lehetőséget biztosítanak. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) is kiemelt figyelemmel kíséri a különböző digitális platformokon és a közösségi médián keresztül tevékenységet végző vállalkozókat.

Kétszámjegyű növekedést ért el 2023-ban Continental Dohányipari Zrt. nettó árbevétele

2024. május 31.
Kétszámjegyű növekedést ért el 2023-ban Continental Dohányipari Zrt. nettó árbevétele

A sátoraljaújhelyi Continental Dohányipari Zrt., nettó árbevétele 21 százalékkal 77 milliárd forintra, adózott eredménye 17,5 százalékkal közel 9,7 milliárd forintra nőtt - közölte az MTI-vel a vállalat pénteken.

A NAV ellenőrei sikerrel csaptak le az ízesített elektronikus cigaretták árusítóira

2024. május 30.
A NAV ellenőrei sikerrel csaptak le az ízesített elektronikus cigaretták árusítóira

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) revizorai továbbra is nyomon követik az eldobható, ízesített újgenerációs elektronikus cigaretták internetes kereskedelmét, és folyamatosan foglalják le ezeket az illegális termékeket. Jelen vannak az adásvételi csoportokban, és felszámolják a törvényellenes tevékenységet.

Újabb illegális szereplő vonul ki a hazai szerencsejáték-piacról

2024. május 25.
Újabb illegális szereplő vonul ki a hazai szerencsejáték-piacról

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) által tavaly szeptemberben blokkolt, engedély nélküli online szerencsejáték oldal, a Betfair május 22-én arról tájékoztatta játékosait, hogy beszünteti szolgáltatásait Magyarországon.