Eredményes évet zárt tavaly a Continental Dohányipari Zrt.

Pénzügyi és értékesítési szempontból is eredményes évet zárt tavaly a Continental Dohányipari Zrt., a sátoraljaújhelyi dohánygyárat tulajdonló társaság árbevétele közel 13, adózott eredménye pedig 30 százalékkal nőtt 2021-hez képest - közölte a cég az MTI-vel.

A magyar tulajdonban álló magántársaság éves beszámolója szerint árbevételük a 2021-ben realizált 56 milliárd forintról 63,7 milliárd forintra nőtt, az adózott eredmény pedig elérte a 8,2 milliárd forintot, amely harmadával meghaladja a két évvel ezelőtti 6,4 milliárd forintot.

A társaság tavaly növelni tudta a cigaretta, a természetes burkolású szivarka és az expandált dohány eladásait 2021-hez képest - írták a közleményben. Hozzátették, a fogyasztási dohány és vele együtt a hüvelyeladások - a nemzetközi piacok zsugorodását lekövetve - ugyan csökkentek, de a társaság ezen termékcsoportokban is erős pozícióval rendelkezik.

A végrehajtott fejlesztésekről szólva az írták, a közel tízmilliárd forint értékű beruházás keretében átadták a sátoraljaújhelyi dohánygyár új dohányelőkészítési-üzemcsarnokát. Emellett kiterjesztették a második dohányexpandáló-üzem működési rendjét, amely így tavaly novembertől teljes kapacitással, négy műszakos munkarendben szolgálja ki az expandált dohányra irányuló igényeket.

A közlemény idézi Füzi Csabát, a cég vezérigazgatóját, aki elmondta, 2023-ban elkezdik a dohánygyárat kiszolgáló infrastruktúra, azaz a raktárkapacitás-hiány csökkentése miatt az év elején megvásárolt, készáru-raktárnak szánt ipartelep fejlesztését.

Az 1996-ban Hódmezővásárhelyen alapított, jelenleg mintegy hétszáz munkavállalót foglalkoztató Continental Dohányipari Csoporthoz tartozik a sátoraljaújhelyi dohánygyár mellett a dohánytermeltetéssel- és feldolgozással foglalkozó szolnoki Dofer Dohányfermentáló Zrt. A társaság emellett Olaszországban, Németországban, Romániában és Szlovákiában is rendelkezik leányvállalatokkal.

Forrás: mti

(Képünk illusztráció!)

Legfrissebb híreink

Tisztelt Érdeklődők!

2024. június 21.
Tisztelt Érdeklődők!

A nyár az MDKSZ-nél is a szabadságok időszaka, így a beérkező leveleket nem tudjuk a megszokott gyorsasággal és naprakészséggel megválaszolni. Előfordulhat néhány nap csúszás, de természetesen továbbra is minden beérkező e-mailre reagálunk.

Internetes fogadások tippadóit ellenőrizték a NAV munkatársai

2024. június 07.
Internetes fogadások tippadóit ellenőrizték a NAV munkatársai

Az elektronikus kereskedelem ma már nemcsak a webáruházi áruforgalmat jelenti, az internetes felületek sok egyéb gazdasági tevékenységre is lehetőséget biztosítanak. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) is kiemelt figyelemmel kíséri a különböző digitális platformokon és a közösségi médián keresztül tevékenységet végző vállalkozókat.

Kétszámjegyű növekedést ért el 2023-ban Continental Dohányipari Zrt. nettó árbevétele

2024. május 31.
Kétszámjegyű növekedést ért el 2023-ban Continental Dohányipari Zrt. nettó árbevétele

A sátoraljaújhelyi Continental Dohányipari Zrt., nettó árbevétele 21 százalékkal 77 milliárd forintra, adózott eredménye 17,5 százalékkal közel 9,7 milliárd forintra nőtt - közölte az MTI-vel a vállalat pénteken.

A NAV ellenőrei sikerrel csaptak le az ízesített elektronikus cigaretták árusítóira

2024. május 30.
A NAV ellenőrei sikerrel csaptak le az ízesített elektronikus cigaretták árusítóira

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) revizorai továbbra is nyomon követik az eldobható, ízesített újgenerációs elektronikus cigaretták internetes kereskedelmét, és folyamatosan foglalják le ezeket az illegális termékeket. Jelen vannak az adásvételi csoportokban, és felszámolják a törvényellenes tevékenységet.

Újabb illegális szereplő vonul ki a hazai szerencsejáték-piacról

2024. május 25.
Újabb illegális szereplő vonul ki a hazai szerencsejáték-piacról

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) által tavaly szeptemberben blokkolt, engedély nélküli online szerencsejáték oldal, a Betfair május 22-én arról tájékoztatta játékosait, hogy beszünteti szolgáltatásait Magyarországon.