Év végi hajrá, a holland dohányboltokban

Hollandiában január elsejétől nem lehet ízesített e-cigaretta töltőfolyadékot vásárolni, marad a kizárólag hagyományos ízesítésű, a fogyasztók pedig szinte kifosztották a készleteikből a dohányboltokat, hogy még utoljára készleteket halmozzanak fel otthon. Több boltban már minden ízesített töltőfolyadék elfogyott – adta hírül, az NL Times.

2024. január 1-jétől a kiskereskedők nem árusíthatnak többé semmilyen extra ízesítésű töltőfolyadékot. Az intézkedés része a kormány azon törekvésének, hogy visszatartsa a fiatalokat attól, hogy gyümölcsízű e-cigarettát vásároljanak, mielőtt áttérnének a hagyományos cigarettára.

Hollandiában mintegy negyedmillió ember tért át a hagyományos dohánytermékekről az e-cigarettára és - a helyi E-cigaretta terméktanács elnöke, Emil 't Hart szerint – ők azok, akik most igyekeznek minél több ízesített folyadékot felhalmozni.

Emil 't Hart arra figyelmeztet, ez a politika visszafelé sülhet el. Szerinte ez még inkább arra ösztönözheti azokat, akik a hagyományos cigarettáról az e-cigarettára váltottak, hogy az ízválaszték hiánya miatt visszatérjenek.

"A fiatalok azt mondják, hogy nem aggódnak. Gyakran vásárolnak eldobható e-cigarettát az interneten Kínából." – tette hozzá.

Továbbá azt jósolja, hogy a tiltás nem lesz jelentős hatású a fiatalokra nézve, hiszen ők már gyakran választják az online vásárlási lehetőséget.

A fentebb nevezett termékekből a franciaországi és spanyolországi online shopokból, illetve a belga és német határon átkelve, a fogyasztók könnyedén vásárolhatnak.

A kereskedelmi szövetség nem támogatja a betiltást. Tavaly áprilisban a szervezet pert indított a holland állam ellen az ízesített termékek betiltása miatt. Nyárra várják az ítéletet az eljárásban.

 

Forrás: NL Times

Képünk illusztráció!

Legfrissebb híreink

Tisztelt Érdeklődők!

2024. június 21.
Tisztelt Érdeklődők!

A nyár az MDKSZ-nél is a szabadságok időszaka, így a beérkező leveleket nem tudjuk a megszokott gyorsasággal és naprakészséggel megválaszolni. Előfordulhat néhány nap csúszás, de természetesen továbbra is minden beérkező e-mailre reagálunk.

Internetes fogadások tippadóit ellenőrizték a NAV munkatársai

2024. június 07.
Internetes fogadások tippadóit ellenőrizték a NAV munkatársai

Az elektronikus kereskedelem ma már nemcsak a webáruházi áruforgalmat jelenti, az internetes felületek sok egyéb gazdasági tevékenységre is lehetőséget biztosítanak. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) is kiemelt figyelemmel kíséri a különböző digitális platformokon és a közösségi médián keresztül tevékenységet végző vállalkozókat.

Kétszámjegyű növekedést ért el 2023-ban Continental Dohányipari Zrt. nettó árbevétele

2024. május 31.
Kétszámjegyű növekedést ért el 2023-ban Continental Dohányipari Zrt. nettó árbevétele

A sátoraljaújhelyi Continental Dohányipari Zrt., nettó árbevétele 21 százalékkal 77 milliárd forintra, adózott eredménye 17,5 százalékkal közel 9,7 milliárd forintra nőtt - közölte az MTI-vel a vállalat pénteken.

A NAV ellenőrei sikerrel csaptak le az ízesített elektronikus cigaretták árusítóira

2024. május 30.
A NAV ellenőrei sikerrel csaptak le az ízesített elektronikus cigaretták árusítóira

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) revizorai továbbra is nyomon követik az eldobható, ízesített újgenerációs elektronikus cigaretták internetes kereskedelmét, és folyamatosan foglalják le ezeket az illegális termékeket. Jelen vannak az adásvételi csoportokban, és felszámolják a törvényellenes tevékenységet.

Újabb illegális szereplő vonul ki a hazai szerencsejáték-piacról

2024. május 25.
Újabb illegális szereplő vonul ki a hazai szerencsejáték-piacról

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) által tavaly szeptemberben blokkolt, engedély nélküli online szerencsejáték oldal, a Betfair május 22-én arról tájékoztatta játékosait, hogy beszünteti szolgáltatásait Magyarországon.