Fókuszban a játékosvédelem: a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatóját fogadta az SZTFH új elnöke

image_123650291 (4)65.JPG

Dr. Nagy László, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága újonnan hivatalba lépett elnöke bemutatkozó látogatáson fogadta Mager Andreát, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatóját.

A megbeszélésen részt vett még az SZTFH képviseletében dr. Téglásy Péter általános elnökhelyettes, az állami játékszervező részéről pedig dr. Bánkúti Erzsébet Beáta jogi igazgató.

A két szervezetet érintő ügyek áttekintése mellett a találkozó középpontjában a játékosvédelem területén történő további együttműködés elmélyítése állt.

A találkozót követően Mager Andrea, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója a következőket hangsúlyozta: "kiegyensúlyozott és hosszútávú fejlődésünk egyik alappillére a felelős játékszervezés, amely tudatos játékra ösztönzi játékosainkat, erősíti a társaságunk és a játékosaink közötti bizalmi kapcsolatot, illetve társadalmi felelőségvállalásunkat, ezzel hozzájárulva meglévő játékosbázisunk megtartásához és folyamatos bővítéséhez. A találkozón - törvényi kötelezettségünknek is eleget téve - bemutattuk játékosvédelmi intézkedéseinket és terveinket, amiről konstruktív és jövőbe mutató megbeszélést folytattunk az SZTFH elnökével és képviselőivel."

Dr. Nagy László, az SZTFH elnöke kiemelte: "a Szerencsejáték Zrt. amellett, hogy állami játékszervezőként az SZTFH felügyelete alatt működő szervezet, egyúttal évek óta a Hatóság stratégiai partnere is a felelős játékszervezés és a játékosvédelem terén."

A 2024. évi nyári olimpiai játékok, illetőleg azt megelőzően a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság aktualitása okán az SZTFH edukációs, figyelemfelhívó kampánnyal készül, melynek fő témái a sporteseményekhez kapcsolódó online csalások és az engedély nélküli online sportfogadás veszélyei. Az ilyen kiemelt sporteseményekkel kapcsolatban az SZTFH ezúton is felhívja a figyelmet a szabálytalan online szerencsejátékok veszélyeire, így különösen arra, hogy a kiberbűnözők számos rafinált online csalási módszerrel próbálnak minél több érzékeny személyes adatot és pénzt megszerezni a felhasználóktól.

Amennyiben a fogyasztók szerencsejáték-szolgáltatásokat vesznek igénybe, minden esetben kiemelt figyelemmel járjanak el, csak Magyarországon engedéllyel rendelkező szerencsejáték-szolgáltatónál játszanak, és mindig részletesen tájékozódjanak a szolgáltatások feltételeiről, valamint felelősen kezeljék megtakarításaikat. A Magyarországon engedéllyel rendelkező szerencsejáték-szervezők listája az SZTFH honlapján ismerhető meg.

Forrás:mti/SZTFH

(Képünk illusztráció!)

Legfrissebb híreink

Tisztelt Érdeklődők!

2024. június 21.
Tisztelt Érdeklődők!

A nyár az MDKSZ-nél is a szabadságok időszaka, így a beérkező leveleket nem tudjuk a megszokott gyorsasággal és naprakészséggel megválaszolni. Előfordulhat néhány nap csúszás, de természetesen továbbra is minden beérkező e-mailre reagálunk.

Internetes fogadások tippadóit ellenőrizték a NAV munkatársai

2024. június 07.
Internetes fogadások tippadóit ellenőrizték a NAV munkatársai

Az elektronikus kereskedelem ma már nemcsak a webáruházi áruforgalmat jelenti, az internetes felületek sok egyéb gazdasági tevékenységre is lehetőséget biztosítanak. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) is kiemelt figyelemmel kíséri a különböző digitális platformokon és a közösségi médián keresztül tevékenységet végző vállalkozókat.

Kétszámjegyű növekedést ért el 2023-ban Continental Dohányipari Zrt. nettó árbevétele

2024. május 31.
Kétszámjegyű növekedést ért el 2023-ban Continental Dohányipari Zrt. nettó árbevétele

A sátoraljaújhelyi Continental Dohányipari Zrt., nettó árbevétele 21 százalékkal 77 milliárd forintra, adózott eredménye 17,5 százalékkal közel 9,7 milliárd forintra nőtt - közölte az MTI-vel a vállalat pénteken.

A NAV ellenőrei sikerrel csaptak le az ízesített elektronikus cigaretták árusítóira

2024. május 30.
A NAV ellenőrei sikerrel csaptak le az ízesített elektronikus cigaretták árusítóira

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) revizorai továbbra is nyomon követik az eldobható, ízesített újgenerációs elektronikus cigaretták internetes kereskedelmét, és folyamatosan foglalják le ezeket az illegális termékeket. Jelen vannak az adásvételi csoportokban, és felszámolják a törvényellenes tevékenységet.

Újabb illegális szereplő vonul ki a hazai szerencsejáték-piacról

2024. május 25.
Újabb illegális szereplő vonul ki a hazai szerencsejáték-piacról

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) által tavaly szeptemberben blokkolt, engedély nélküli online szerencsejáték oldal, a Betfair május 22-én arról tájékoztatta játékosait, hogy beszünteti szolgáltatásait Magyarországon.