Ingyen biztosítják az elektromos cigarettát a várandós nőknek

Igencsak egyedi, a dohányzásról leszoktatási tervet eszeltek ki egy londoni kerületben a várandós nők számára. Lambeth kerületi tanácsa ingyen biztosítja a terhes nők számára az elektromos cigarettát, ezzel anyagilag segítve a láncdohányos anyákat és biztonságos körülményeket teremtve a magzat számára.

Habár a terhesség alatti dohányzás nagy eséllyel vezethet olyan komplikációkhoz, mint a vetélés, halvaszülés és koraszülés, a statisztikák szerint az alacsonyabb jövedelmű háztartásokban élő nők nagyobb százalékban dohányoznak a terhesség alatt is. Lambethben több mint 3 ezer olyan háztartás van, ahol a komoly nikotinfüggőség miatt romlott le az anyagi helyzet.

Ezért is döntött úgy a kerület vezetősége, hogy egy áthidaló megoldásként ingyen biztosítják a terhes nők számára a dohányzásnál kevésbé károsnak tartott e-cigarettát, mivel ezzel nemcsak anyagi, de egészségügyi szempontból is jobban járnak, mint ha a rendes cigarettát szívnák.

A brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) azonban felhívta a figyelmet arra, hogy még csak kevés kutatás és tanulmány áll rendelkezésre arról, hogy az elektromos cigarettának milyen hatásai lehetnek a magzatra – írja a BBC.

(Forrás: BBC)

Legfrissebb híreink

Átadták a Continental Dohányipari Zrt. új gyártócsarnokát

2022. november 18.
Átadták a Continental Dohányipari Zrt. új gyártócsarnokát

A Continental Dohányipari Zrt. 9,2 milliárd forint összértékű kapacitásbővítő fejlesztését adták át Sátoraljaújhelyen, a magyar kormány a beruházáshoz 3,6 milliárd forintos támogatást biztosított. 

Kétszer is kirabolták ugyanazt a dohányboltot – fegyházbüntetésre ítélt a bíróság két férfit

2022. november 13.
Kétszer is kirabolták ugyanazt a dohányboltot – fegyházbüntetésre ítélt a bíróság két férfit

A Pesti Központi Kerületi Bíróság elsőfokú ítéletet hirdetett egy fegyveresen elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőügyben, amelyben két férfit 11 év 6 hónap, illetve 8 év fegyházbüntetésre, továbbá 12 év, illetve 8 év közügyektől eltiltásra ítélt. Ezen felül az I. rendű vádlottat 6 hónapra eltiltotta a közúti járművezetéstől, valamint több mint 1 millió forintra vagyonelkobzást is elrendelt velük szemben. A bíróság egyúttal megszüntette az I. rendű vádlottal szemben korábban más ügyben kiszabott 6 hónap börtönbüntetésből engedélyezett feltételes szabadságot is.

Még egy évig maradhatnak az ízesített hevítőrudak

2022. november 11.
Még egy évig maradhatnak az ízesített hevítőrudak

Az Európai Bizottság a napokban hozta nyilvánosságra azt a felhatalmazáson alapuló rendeletet, amely jelentősen megváltoztatja a hevített dohánytermékek kereskedelmének szabályait. A 2022/2100 számú felhatalmazáson alapuló bizottsági rendelet kimondja, hogy a hevített dohánytermékek kapcsán is – a hagyományos dohánytermékekhez hasonlóan – tilos lesz a jellegzetes ízesítésű termékek forgalomba hozatala, illetve tilos lesz minden olyan megoldás, amely a dohánytermék alkotóelemeiben (például a szűrőben, a papírban, a csomagolásban, a kapszulában) ízesítést tartalmaz.

Dohányboltban ütötte meg a volt élettársát - VIDEÓVAL

2022. november 05.
Dohányboltban ütötte meg a volt élettársát - VIDEÓVAL

 

Súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki a személyét ért telefonon tett megjegyzést személyesen, tettlegesen torolt meg.

Már tudják hány éves korig lehet következmények nélkül dohányozni

2022. október 29.
Már tudják hány éves korig lehet következmények nélkül dohányozni

Dohányosokat vizsgáló nagyszabású tanulmányt tettek közzé amerikai kutatók a napokban, amelyben több mint 550 ezer amerikai felnőtt egészségügyi adatait analizálták az 1997 és 2020 közötti időszakban. Érdekes eredmény született – derül ki, az Index írásából.