Kedvező kilátásokkal kezdi az idei dohánybetakarítási szezont a Continental Dohányipari Csoport

A Continental Dohányipari Csoport kedvező kilátásokkal kezdi az idei dohánybetakarítási szezont, és átlag feletti terméseredménnyel számol - közölte a cégcsoport.

A tájékoztatás szerint a csoport dohánytermesztésért felelős tagja, a Dofer Dohányfermentáló Zrt. az előző évinél 8 százalékkal nagyobb, 1005 hektár termőterületre szerződött az idei évre.

A március elején kezdett palántaültetési, majd az azt követő nevelési, gondozási munkák eredményesen zárultak. A növények fejlődése szempontjából a hőmérséklet, a csapadékmennyiség ideálisnak bizonyult a kezdeti hidegebb időszakot követően.

Füzi Csaba, a sátoraljaújhelyi dohánygyárat birtokló Continental Dohányipari Zrt. vezérigazgatója a közleményben kiemelte, minden adott ahhoz, hogy az idei termésmennyiség felülmúlja a tavalyi év eredményét. A termelői hangulat egyértelműen pozitív, amelyet az ültetvények jelenlegi fejlettsége mellett olyan piaci adottságok is támogatnak, mint a kötelező felvásárlás intézménye, illetve a felvásárlási alapár év elejei 50 százalékos emelése - tette hozzá a vezérigazgató.

A Continental Dohányipari Csoport független, magyar családi tulajdonban álló magáncég, 1996-ban alapították Hódmezővásárhelyen, jelenleg mintegy 700 dolgozót foglalkoztat. A cégcsoport termékei a magyar piacon országszerte ismertek, az exporttevékenység eredményeként pedig már több mint 30 országban elérhetőek.

Jelenleg a cégcsoporthoz tartozik a szolnoki Dofer Dohányfermentáló Zrt., ahol a dohány termeltetése mellett a dohánylevél-feldolgozás folyamatáért felelnek, valamint a több mint 130 éves sátoraljaújhelyi dohánygyár. A cégcsoport Olaszországban, Németországban, Romániában és Szlovákiában is rendelkezik leányvállalatokkal.

Nyilvánosan elérhető adatok szerint a Continental Dohányipari Zrt. tavaly 63,7 milliárd forint értékesítései nettó árbevételt ért el, ami 12,96 százalékkal meghaladja az előző évit, az adózott eredmény 2022-ben 8,2 milliárd forint volt, 29,5 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

 

Forrás: mti

Képünk illusztráció!

Legfrissebb híreink

A Continental Dohányipari Csoport 16,5 milliárd forint összértékű beruházást hajt végre

2024. május 24.
A Continental Dohányipari Csoport 16,5 milliárd forint összértékű beruházást hajt végre

A Continental Dohányipari csoport 16 és félmilliárd forint összértékű ingatlanfejlesztési beruházást hajt végre a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Sátoraljaújhelyen - közölte a vállalat.

 

Átadták a Hell Energy 80 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházását Szikszón

2024. május 24.
Átadták a Hell Energy 80 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházását Szikszón

Átadásra került a Hell Energy 80 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházása, amelynek a nyomán 240 új munkahely jön létre, az üdítőital-gyártó vállalat pedig megerősítheti piacvezető pozícióját a világ több országában - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Szikszón.

SZTFH - Tájékoztatás az SZTFH 200 jelű űrlapról

2024. május 22.
SZTFH - Tájékoztatás az SZTFH 200 jelű űrlapról

A dohánytermék-kiskereskedelmi ügyek elektronikus ügyintézésének megkönnyítése és kényelmesebbé tétele érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága modern, a 21. századi elvárásokhoz igazodó elektronikus űrlapot vezet be.

 

 

A NAV, az SZTFH és a dohányipari cégek képviselői előtt mutatta be feketepiaci kutatását az MDKSZ

2024. május 14.
A NAV, az SZTFH és a dohányipari cégek képviselői előtt mutatta be feketepiaci kutatását az MDKSZ

Hétfőn Budapesten tartott sajtónyilvános szakmai rendezvényt a Magyar Dohány Kiskereskedők Szövetsége. Az eseményen Dr. Garai Renáta képzési vezető és Dr. Karácsony Gergely, az MDKSZ ügyvivője mutatta be azt a nagyszabású kutatási programot, amelynek keretében a fogyasztók attitűdje útján keresik a feketepiac mozgatórugóit. 

Illegális cigarettagyárat számoltak fel a NAV nyomozói

2024. május 09.
Illegális cigarettagyárat számoltak fel a NAV nyomozói

Közép-európai viszonylatban is kiemelkedő kapacitásúnak számító illegális cigarettagyárat, valamint a hozzá tartozó alapanyagok és késztermékek raktárhálózatát számolták fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) budapesti nyomozói - közölte a szervezet közleményében.