A Continental Dohányipari Csoport 173 gyermek iskolakezdését támogatta

Kiosztotta a Continental Dohányipari Csoport az immár hagyománynak tekinthető, ezúttal gyermekenként bruttó 90 ezer forint értékű iskolakezdési támogatását a dolgozói körében: a kezdeményezés keretében Sátoraljaújhely egyik legnagyobb munkaadója idén 173 gyermek iskolakezdéséhez járult hozzá, összesen mintegy bruttó 15 millió forint értékben.

A családok fontos szerepet töltenek be a több mint 130 éves sátoraljaújhelyi dohánygyárat tulajdonló Continental Dohányipari Csoport életében: amellett, hogy a Continental maga is egy családi vállalat, a dohánygyárban arra is látható példa, amikor egy család több generációja is egymás mellett dolgozik. A társaság ebből adódóan kiemelt figyelmet fordít a családok segítésére, amelynek az iskolakezdési támogatás évtizedek óta fontos eleme.

A kezdeményezés keretében idén összesen mintegy 15,4 millió forint értékben támogatta a gyermekes dolgozókat a társaság. A hozzájárulás gyermekenként bruttó 90 ezer forintot tesz ki, amelyet idén 173 gyermek után osztott ki a Continental. A támogatásra minden olyan, határozatlan idejű-, vagy legalább 1 éves, megszakítások nélküli, határozott idejű munkaviszonnyal rendelkező dolgozó jogosult, akinek gyermeke diákkorú. Utóbbi tényt a 16. életévüket betöltött gyermekek esetén a tanulói jogviszony igazolásával vagy iskolalátogatási igazolással bizonyíthatták a munkavállalók. A támogatást gyermekenként folyósította a társaság, tehát a többgyermekes családok többszörösen jogosultak a bruttó 90 ezer forintra.

Füzi Csaba, a sátoraljaújhelyi dohánygyárat birtokló Continental Dohányipar Zrt. vezérigazgatója elmondta, az iskolakezdés minden család életében jelentős költségvonzattal jár, amely az elmúlt években tovább nőtt. Hozzátette, a régió egyik legnagyobb munkaadójaként a társaság felelősségének érzi, hogy mankót nyújtson ebben az időszakban, amelyre az iskolakezdési támogatás egy évek óta bevált formula. Emellett kifejezte abbéli reményét, miszerint ezzel idén is sikerült levenni a terhek egy részét a szülők válláról.

Forrás: Continental Zrt.

Képünk illusztráció!

Legfrissebb híreink

Tisztelt Érdeklődők!

2024. június 21.
Tisztelt Érdeklődők!

A nyár az MDKSZ-nél is a szabadságok időszaka, így a beérkező leveleket nem tudjuk a megszokott gyorsasággal és naprakészséggel megválaszolni. Előfordulhat néhány nap csúszás, de természetesen továbbra is minden beérkező e-mailre reagálunk.

Internetes fogadások tippadóit ellenőrizték a NAV munkatársai

2024. június 07.
Internetes fogadások tippadóit ellenőrizték a NAV munkatársai

Az elektronikus kereskedelem ma már nemcsak a webáruházi áruforgalmat jelenti, az internetes felületek sok egyéb gazdasági tevékenységre is lehetőséget biztosítanak. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) is kiemelt figyelemmel kíséri a különböző digitális platformokon és a közösségi médián keresztül tevékenységet végző vállalkozókat.

Kétszámjegyű növekedést ért el 2023-ban Continental Dohányipari Zrt. nettó árbevétele

2024. május 31.
Kétszámjegyű növekedést ért el 2023-ban Continental Dohányipari Zrt. nettó árbevétele

A sátoraljaújhelyi Continental Dohányipari Zrt., nettó árbevétele 21 százalékkal 77 milliárd forintra, adózott eredménye 17,5 százalékkal közel 9,7 milliárd forintra nőtt - közölte az MTI-vel a vállalat pénteken.

A NAV ellenőrei sikerrel csaptak le az ízesített elektronikus cigaretták árusítóira

2024. május 30.
A NAV ellenőrei sikerrel csaptak le az ízesített elektronikus cigaretták árusítóira

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) revizorai továbbra is nyomon követik az eldobható, ízesített újgenerációs elektronikus cigaretták internetes kereskedelmét, és folyamatosan foglalják le ezeket az illegális termékeket. Jelen vannak az adásvételi csoportokban, és felszámolják a törvényellenes tevékenységet.

Újabb illegális szereplő vonul ki a hazai szerencsejáték-piacról

2024. május 25.
Újabb illegális szereplő vonul ki a hazai szerencsejáték-piacról

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) által tavaly szeptemberben blokkolt, engedély nélküli online szerencsejáték oldal, a Betfair május 22-én arról tájékoztatta játékosait, hogy beszünteti szolgáltatásait Magyarországon.