Közel ezer darab Elf Bar is lapult a panelben

800 millió forint értékben foglaltak autódiagnosztikai eszközöket egy panellakásban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai. A lakásban ezen felül közel ezer darab Elf Bar és 20 millió forintnyi készpénz is lapult.

A NAV munkatársai rendszeresen folytatnak ellenőrzést a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdonjog-védelmi Szakmai Egyesületének (JAF) szaktanácsadói támogatásával. Idén Pest vármegyében hat ellenőrzésen találtak hamis autódiagnosztikai eszközöket, összesen 70 millió forint értékben.

A NAV-ellenőrök ezúttal kockázatelemzés alapján indultak el egy nagytarcsai címre. Nem is sejthették, hogy az akció a JAF történetének legnagyobb felderítése lesz. A helyszínen autódiagnosztikai eszközt vásároltak. Nem meglepő módon a termék hamis volt, és számlát sem kaptak a vásárlásról.

A NAV Bevetési Igazgatóság járőrei az eladó budapesti lakását is átkutatták. A lakásban 777 darab, - a szakértői vélemény alapján hamis - autódiagnosztikai eszközt találtak. A lakás egyéb meglepetéseket is rejtett, többek között 978 darab Elf Bar nevű, egyszer használatos elektronikus cigarettát, melynek forgalmazása hazánkban tiltott. A járőrök 20 millió forintot meghaladó értékben készpénzt (forint, euró) is találtak a helyszínen.

A hamis termékek iparjogvédelmi értéke meghaladja a 264 millió, a szerzői jogi értéke az 556 millió forintot, a jövedéki termékek értéke pedig a 8 millió forintot. A járőrök az árut és a készpénzt is lefoglalták és jelzést tettek a NAV bűnügyi szakterületének.

Forrás: NAV

Képünk illusztráció!

Legfrissebb híreink

Tisztelt Érdeklődők!

2024. június 21.
Tisztelt Érdeklődők!

A nyár az MDKSZ-nél is a szabadságok időszaka, így a beérkező leveleket nem tudjuk a megszokott gyorsasággal és naprakészséggel megválaszolni. Előfordulhat néhány nap csúszás, de természetesen továbbra is minden beérkező e-mailre reagálunk.

Internetes fogadások tippadóit ellenőrizték a NAV munkatársai

2024. június 07.
Internetes fogadások tippadóit ellenőrizték a NAV munkatársai

Az elektronikus kereskedelem ma már nemcsak a webáruházi áruforgalmat jelenti, az internetes felületek sok egyéb gazdasági tevékenységre is lehetőséget biztosítanak. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) is kiemelt figyelemmel kíséri a különböző digitális platformokon és a közösségi médián keresztül tevékenységet végző vállalkozókat.

Kétszámjegyű növekedést ért el 2023-ban Continental Dohányipari Zrt. nettó árbevétele

2024. május 31.
Kétszámjegyű növekedést ért el 2023-ban Continental Dohányipari Zrt. nettó árbevétele

A sátoraljaújhelyi Continental Dohányipari Zrt., nettó árbevétele 21 százalékkal 77 milliárd forintra, adózott eredménye 17,5 százalékkal közel 9,7 milliárd forintra nőtt - közölte az MTI-vel a vállalat pénteken.

A NAV ellenőrei sikerrel csaptak le az ízesített elektronikus cigaretták árusítóira

2024. május 30.
A NAV ellenőrei sikerrel csaptak le az ízesített elektronikus cigaretták árusítóira

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) revizorai továbbra is nyomon követik az eldobható, ízesített újgenerációs elektronikus cigaretták internetes kereskedelmét, és folyamatosan foglalják le ezeket az illegális termékeket. Jelen vannak az adásvételi csoportokban, és felszámolják a törvényellenes tevékenységet.

Újabb illegális szereplő vonul ki a hazai szerencsejáték-piacról

2024. május 25.
Újabb illegális szereplő vonul ki a hazai szerencsejáték-piacról

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) által tavaly szeptemberben blokkolt, engedély nélküli online szerencsejáték oldal, a Betfair május 22-én arról tájékoztatta játékosait, hogy beszünteti szolgáltatásait Magyarországon.