Közel négymillió forint értékű vágott dohány lapult a csomagtartóban

Csaknem négymillió forint értékű vágott dohánnyal bukott le egy magyar autós Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében, a sofőrnek a többmilliós bírság mellett költségvetési csalásért is felelnie kell - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.

A rendőrök ellenőrzésre állították meg az autót, amelyben egy férfi és egy nő utazott. Azonnal értesítették a NAV munkatársait, amikor a csomagtartóban gyanús fekete zsákot találtak, és belenéztek. A jármű csomagterében mintegy harminc kilogrammnyi dohány volt.

A sofőr azt mondta, hogy a zsákot Nyírbátornál találta az út szélén, és magához vette. Állítása szerint a csomag tartalmát a fagylaltozásra invitált alkalmi utasának nem árulta el, ő úgy tudta, hogy lucernát visznek.

A pénzügyőrök a megközelítőleg négymillió forint értékű dohányt lefoglalták, a férfi ellen jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást - áll a közleményben.

Forrás: NAV

Legfrissebb híreink

Öt év szabadságvesztésre ítélték a dohánybolti rablót

2024. április 10.
Öt év szabadságvesztésre ítélték a dohánybolti rablót

Jogerősen öt év szabadságvesztésre ítélte a Sátoraljaújhelyi Járásíróság azt a férfit, aki 2023 júliusában rabolt ki egy dohányboltot a zempléni városban - tájékoztatta szerdán a Miskolci Törvényszék az MTI-t.

Rákellenes nap - a tüdőrák az egyik leggyakoribb daganatos betegség

2024. április 10.
Rákellenes nap - a tüdőrák az egyik leggyakoribb daganatos betegség

A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus - olvasható a Magyar Rákellenes Liga szerdán, a nemzeti rákellenes nap alkalmából közzétett közleményében.

Több mint ezer doboz török cigarettát találtak a pénzügyőrök

2024. április 08.
Több mint ezer doboz török cigarettát találtak a pénzügyőrök

Több mint ezer doboz török zárjegyes cigarettát találtak a pénzügyőrök egy bolgár rendszámú autóban az M7-as autópálya Sormás pihenőhelyén - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az MTI-vel.

Februárban 1,8 százalékkal nőtt az ipari termelés

2024. április 05.
Februárban 1,8 százalékkal nőtt az ipari termelés

2024 februárjában az ipari termelés volumene 1,8, munkanaphatástól megtisztítva 1,4 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás 2024 januárjához mérten 3,5 százalékkal emelkedett - jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal.