Letartóztatták a férfit, aki fejszével és tapétavágóval támadt egy négyfős társaságra

tatabanya-fejsze

A Tatabányai Járásbíróság letartóztatta azt a férfit, aki néhány nappal ezelőtt fejszével és tapétavágóval támadt egy négyfős társaságra az egyik tatabányai dohánybolt előtt.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi ittasan belekötött egy négyfős társaságba, majd leütött egy nőt, s azzal fenyegette, hogy hozza a baltát és levágja a fejét.

Két férfi a nő segítségére kelt, de az elkövető őket is a fejük levágásával fenyegette meg. A támadó ezután kivett egy fejszét a kocsiból, és azzal ijesztgetés céljából a társaság tagjai felé hadonászott. miközben azt üvöltötte, hogy „most meghaltok!”.

Az elkövető  egy tapétavágó késsel az egyik férfi nyaka irányába vágott, miközben azt kiabálta neki, hogy „most meghalsz”.  A megtámadott férfi a nyaka elé tette kezét védekezés céljából, melyen a kés azon nyolc napon belül gyógyuló sebet ejtett, de cselekmény alkalmas lett volna súlyosabb sérülés okozására is.

A megalapozott gyanú szerint az elkövető  július 27-én másokkal is agresszíven viselkedett. Az ügyben eljáró nyomozó bíró egyetértett az ügyészség indítványával, és letartóztatta a támadót. A végzést az ügyész tudomásul vette, az elkövető és védője fellebbezett.

(Forrás: ügyészség.hu)

Legfrissebb híreink

Öt év szabadságvesztésre ítélték a dohánybolti rablót

2024. április 10.
Öt év szabadságvesztésre ítélték a dohánybolti rablót

Jogerősen öt év szabadságvesztésre ítélte a Sátoraljaújhelyi Járásíróság azt a férfit, aki 2023 júliusában rabolt ki egy dohányboltot a zempléni városban - tájékoztatta szerdán a Miskolci Törvényszék az MTI-t.

Rákellenes nap - a tüdőrák az egyik leggyakoribb daganatos betegség

2024. április 10.
Rákellenes nap - a tüdőrák az egyik leggyakoribb daganatos betegség

A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus - olvasható a Magyar Rákellenes Liga szerdán, a nemzeti rákellenes nap alkalmából közzétett közleményében.

Több mint ezer doboz török cigarettát találtak a pénzügyőrök

2024. április 08.
Több mint ezer doboz török cigarettát találtak a pénzügyőrök

Több mint ezer doboz török zárjegyes cigarettát találtak a pénzügyőrök egy bolgár rendszámú autóban az M7-as autópálya Sormás pihenőhelyén - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az MTI-vel.

Februárban 1,8 százalékkal nőtt az ipari termelés

2024. április 05.
Februárban 1,8 százalékkal nőtt az ipari termelés

2024 februárjában az ipari termelés volumene 1,8, munkanaphatástól megtisztítva 1,4 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás 2024 januárjához mérten 3,5 százalékkal emelkedett - jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal.