Mik a leggyakoribb hibák a dohányboltokban?

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága tájékoztatót adott ki a dohányboltokban folytatott ellenőrzések során feltárt leggyakoribb hibákról, illetve hiányosságokról. A hatóság a hibák elkerülésére is megfogalmazott néhány javaslatot. 

Örömteli hír az, hogy a hiányosságok többsége könnyen elkerülhető, a nyilvántartások pontos vezetésével, a változások határidőre való bejelentésével orvosolható. Érdemes kiemelni emellett a kopott, meghibásodott, törött cégérek és más arculati elemek problémáját is: mivel jogszabályi előírás ezek jól látható kihelyezése, így sérülés vagy elhasználódás esetén kötelező pótolni őket. Ezek az arculati elemek minden nap a szemünk előtt vannak, így megszokhattuk az állapotukat, azonban érdemes most "friss szemmel" ránézni a cégérre és a táblákra: valóban jól látható és olvasható mindegyik? Nincs rajta jelentős kopás vagy sérülés? Ha úgy úgy látjuk, hogy javításra vagy cserére szorulnak, mihamarabb gondoskodjunk az új elemek megrendeléséről: számolni kell azzal is, hogy a kért arculati elemek legyártása időigényes, így nem tudjuk másnapra lecserélni a megrongálódott tábláinkat.
 
Ha ennél részletesebben is érdekelnek a hatósági ellenőrzések tapasztalatai és a hibák elkerülésére tehető intézkedések, hallgasd meg az SZTFH Dohányügyi Igazgatóságának előadásait a május 9-i Trafikos Találkozón, illetve a Tabak Akadémia országos rendezvénysorozat hozzád legközelebbi állomásán!
 
Az SZTFH tájékoztatóját ITT lehet részletesen elolvasni!
 
Forrás: SZTFH
 
Képünk illusztráció!

Legfrissebb híreink

Öt év szabadságvesztésre ítélték a dohánybolti rablót

2024. április 10.
Öt év szabadságvesztésre ítélték a dohánybolti rablót

Jogerősen öt év szabadságvesztésre ítélte a Sátoraljaújhelyi Járásíróság azt a férfit, aki 2023 júliusában rabolt ki egy dohányboltot a zempléni városban - tájékoztatta szerdán a Miskolci Törvényszék az MTI-t.

Rákellenes nap - a tüdőrák az egyik leggyakoribb daganatos betegség

2024. április 10.
Rákellenes nap - a tüdőrák az egyik leggyakoribb daganatos betegség

A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus - olvasható a Magyar Rákellenes Liga szerdán, a nemzeti rákellenes nap alkalmából közzétett közleményében.

Több mint ezer doboz török cigarettát találtak a pénzügyőrök

2024. április 08.
Több mint ezer doboz török cigarettát találtak a pénzügyőrök

Több mint ezer doboz török zárjegyes cigarettát találtak a pénzügyőrök egy bolgár rendszámú autóban az M7-as autópálya Sormás pihenőhelyén - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az MTI-vel.

Februárban 1,8 százalékkal nőtt az ipari termelés

2024. április 05.
Februárban 1,8 százalékkal nőtt az ipari termelés

2024 februárjában az ipari termelés volumene 1,8, munkanaphatástól megtisztítva 1,4 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás 2024 januárjához mérten 3,5 százalékkal emelkedett - jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal.