Mik a leggyakoribb hibák a dohányboltokban?

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága tájékoztatót adott ki a dohányboltokban folytatott ellenőrzések során feltárt leggyakoribb hibákról, illetve hiányosságokról. A hatóság a hibák elkerülésére is megfogalmazott néhány javaslatot. 

Örömteli hír az, hogy a hiányosságok többsége könnyen elkerülhető, a nyilvántartások pontos vezetésével, a változások határidőre való bejelentésével orvosolható. Érdemes kiemelni emellett a kopott, meghibásodott, törött cégérek és más arculati elemek problémáját is: mivel jogszabályi előírás ezek jól látható kihelyezése, így sérülés vagy elhasználódás esetén kötelező pótolni őket. Ezek az arculati elemek minden nap a szemünk előtt vannak, így megszokhattuk az állapotukat, azonban érdemes most "friss szemmel" ránézni a cégérre és a táblákra: valóban jól látható és olvasható mindegyik? Nincs rajta jelentős kopás vagy sérülés? Ha úgy úgy látjuk, hogy javításra vagy cserére szorulnak, mihamarabb gondoskodjunk az új elemek megrendeléséről: számolni kell azzal is, hogy a kért arculati elemek legyártása időigényes, így nem tudjuk másnapra lecserélni a megrongálódott tábláinkat.
 
Ha ennél részletesebben is érdekelnek a hatósági ellenőrzések tapasztalatai és a hibák elkerülésére tehető intézkedések, hallgasd meg az SZTFH Dohányügyi Igazgatóságának előadásait a május 9-i Trafikos Találkozón, illetve a Tabak Akadémia országos rendezvénysorozat hozzád legközelebbi állomásán!
 
Az SZTFH tájékoztatóját ITT lehet részletesen elolvasni!
 
Forrás: SZTFH
 
Képünk illusztráció!

Legfrissebb híreink

Fokozott figyelem, közelednek az ünnepek!

2023. november 27.
Fokozott figyelem, közelednek az ünnepek!

Az Országos Rendőr-főkapitányságon 2023. november 13-án zajlott a kereskedelmi egységek biztonságával összefüggő kérdésekre fókuszáló konferencia.

A Magyar Dohány Kiskereskedők Szövetségének álláspontja a T/6220. számú törvényjavaslatról

2023. november 24.
A Magyar Dohány Kiskereskedők Szövetségének álláspontja a T/6220.  számú törvényjavaslatról

A T/6220 számú, a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról szóló 2012. évi CXXXIV. törvény és egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló törvényjavaslatban foglalt, a szankciórendszer szigorítását célzó rendelkezések kapcsán a Magyar Dohány Kiskereskedők Szövetsége – figyelembe véve, hogy egyelőre csak a törvényjavaslat benyújtáskori szövege ismert – a jogalkotó számára megfontolásra ajánlja az alábbi szakmai szempontokat.

COPD Világnap - Magyarországon is népbetegségnek számít

2023. november 15.
COPD Világnap - Magyarországon is népbetegségnek számít

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy bár megelőzhető és kezelhető, a krónikus obstruktív tüdőbetegség, vagy másnéven COPD, mégis dobogós helyen szerepel a vezető halálokok között – hangsúlyozta Dr. Bogos Krisztina, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet (OKPI) főigazgatója a témában rendezett szakmai konferencián. 

Dániában korlátozzák a fiatalok alkoholvásárlását és emelik a snüssz árát

2023. november 15.
Dániában korlátozzák a fiatalok alkoholvásárlását és emelik a snüssz árát

Dániában korlátozzák a 18 év alattiak alkoholvásárlását és emelik a snus árát - derült ki a dán egészségügyi minisztérium bejelentéséből.

Alternatív nikotintermékek - a Tholos Foundation szakpolitikai tanulmánya

2023. november 10.
Alternatív nikotintermékek - a Tholos Foundation szakpolitikai tanulmánya

A Tholos Foundation a japán székhelyű Pacific Alliance Institute-tal és a svédországi Scantech Strategy Advisors tanácsadó céggel együttműködésben közzétette a Safer Nicotine Works című szakpolitikai tanulmányát arról, hogy hogyan csökkentette sikeresen Svédország és Japán a dohányzási arányt biztonságosabb alternatív nikotintermékek bevezetésével.