Ötmillió forint értékben lopott a trafikból - VIDEÓVAL

A vámospércsi rendőrök egy hét leforgása alatt elfogták az elkövetőt, és a dohánytermékek nagy részét is megtalálták.

2023. december 30-án reggel érkezett a rendőrségre bejelentés arról, hogy betörtek egy nyírábrányi dohányboltba, és 5 millió forint értékű cigarettát vittek el. A rendőrök a helyszínen részletes szemlét tartottak, és nyomokat, bizonyítékokat gyűjtöttek. Szakértőket is bevontak a nyomozásba, majd kitartó munkájuk meghozta az eredményt, látókörükbe került egy fülöpi lakos, akit kapcsolatba lehetett hozni a bűncselekmény elkövetésével.

A vámospércsi rendőrök január 8-án a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak segítségével elfogták a 30 éves férfit, aki dévaványai ismerősénél bujkált. A nyomozók kutatást tartottak a házban, és megtalálták, majd lefoglalták a trafikból elvitt dohányáru nagy részét. Továbbá az is kiderült, hogy országos elfogatóparancs volt érvényben ellene, mivel nem kezdte meg a közel hétéves szabadságvesztését, amit kifosztás miatt kapott.

A nyomozók azt is vizsgálják, hogy a dohánybolt feltörésénél volt-e társa. Ennek tisztázása az eljárás további részét fogja képezni. A Vámospércsi Rendőrőrs jelentős értékre elkövetett lopás bűntett miatt indított nyomozást az elfogott férfival szemben.

Forrás: police.hu

(Képünk illusztrció!)

Videó: 

Legfrissebb híreink

MDKSZ kutatás: Miért vásárolnak a fogyasztók dohányterméket a feketepiacon?

2024. július 17.
MDKSZ kutatás: Miért vásárolnak a fogyasztók dohányterméket a feketepiacon?

A dohány feketepiac virágzik, a hazánkban elfogyasztott dohánytermékek egyre nagyobb hányada onnan származik. Az illegális gyártók, a feketekereskedők ellen az állami hatóságok (a NAV és a Rendőrség) lép fel. Mi pedig arra vagyunk kíváncsiak, hogy mi jár a vásárló fejében, amikor egy gyanús alaktól vásárol vagy online rendel magának dohányárut.

Ne osszuk meg a biztonsági kamerák képeit!

2024. július 04.
Ne osszuk meg a biztonsági kamerák képeit!


Felhívjuk Tisztelt Trafikos Társaink figyelmét, hogy az üzletekben elhelyezett biztonsági kamerák felvételeit kizárólag azok készítésének céljából (vagyonvédelem, bűnmegelőzés) lehet felhasználni, és azok csak az arra jogosultak számára megismerhetők.

Tisztelt Érdeklődők!

2024. július 01.
Tisztelt Érdeklődők!

A nyár az MDKSZ-nél is a szabadságok időszaka, így a beérkező leveleket nem tudjuk a megszokott gyorsasággal és naprakészséggel megválaszolni. Előfordulhat néhány nap csúszás, de természetesen továbbra is minden beérkező e-mailre reagálunk.

Mostantól csak gyógyszertárban vásárolható elektromos cigaretta Ausztráliában

2024. július 01.
Mostantól csak gyógyszertárban vásárolható elektromos cigaretta Ausztráliában

Ausztráliában a dohányzásra vonatkozó új jogszabályok hatályba lépésével az eldobható elektromos cigaretták (vape) július 1-től csak gyógyszertárban kaphatóak.

A NAV az illegális dohánytermékek veszélyeire hívta fel a diákok figyelmét

2024. július 01.
A NAV az illegális dohánytermékek veszélyeire hívta fel a diákok figyelmét

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az illegális dohánytermék veszélyeire, jogkövetkezményeire hívták fel általános és középiskolások figyelmét országjáró körútjukon - közölte a NAV bevetési igazgatósága hétfőn az MTI-vel.