Pénzzel segítenének leszokni a cigarettáról az Egyesült Királyságban

Angliában szeretnék jelentősen csökkenteni a dohányzók számát, ezért több ösztönző módszert is bevetnek, hogy rávegyék az embereket arra, hagyjanak fel a káros szenvedéllyel.

Már jól ismert gondolat, hogy rengeteg pénzt megspórolhatnak azok a dohányosok, akik leteszik a cigarettát. Ez az összeg tényleg jelentős, tekintve, hogy egy doboz cigaretta ára már bőven több, mint 2000 forint itthon. A leszokást azonban további juttatásokkal is motiválják az Egyesült Királyságban.

A brit kormány bejelentésében célul fogalmazta meg, hogy egymillió brit dohányost átszoktassanak az elektromos cigarettára. Mindezt egy olyan rendszerben tennék, hogy a dohányzók között kiosztanának olyan csomagokat, melyek segítenének leszokni a cigiről. A szettben egy e-cigaretta „kezdőszett”, valamint egyéb, a leszokásban segítő eszközök találhatóak, és a tervek szerint nagyjából minden ötödik brit dohányoshoz eljuttatják őket.

Ez persze nem az egyetlen megoldásuk a problémákra: Pénzzel is segítenek leszokni a cigiről az Egyesült Királyságban

Pénzt a terhes nők kaphatnak utalványok formájában, feltéve, ha sikeresen leteszik a cigarettát. “Háromból két dohányos a dohányzás miatt hal meg. A cigaretta az egyetlen termék a piacon, mely megöl, ha jól használják” – fogalmazott Neil O’Brien brit egészségügyi miniszter.

Azt már az olvasóra bízzuk, hogy eldöntsék, hogy mennyire jó ötlet éppen az e-cigarettára átszoktatni az embereket.

Forrás: Reuters

(Képünk illusztráció)

Legfrissebb híreink

MDKSZ kutatás: Miért vásárolnak a fogyasztók dohányterméket a feketepiacon?

2024. július 17.
MDKSZ kutatás: Miért vásárolnak a fogyasztók dohányterméket a feketepiacon?

A dohány feketepiac virágzik, a hazánkban elfogyasztott dohánytermékek egyre nagyobb hányada onnan származik. Az illegális gyártók, a feketekereskedők ellen az állami hatóságok (a NAV és a Rendőrség) lép fel. Mi pedig arra vagyunk kíváncsiak, hogy mi jár a vásárló fejében, amikor egy gyanús alaktól vásárol vagy online rendel magának dohányárut.

Ne osszuk meg a biztonsági kamerák képeit!

2024. július 04.
Ne osszuk meg a biztonsági kamerák képeit!


Felhívjuk Tisztelt Trafikos Társaink figyelmét, hogy az üzletekben elhelyezett biztonsági kamerák felvételeit kizárólag azok készítésének céljából (vagyonvédelem, bűnmegelőzés) lehet felhasználni, és azok csak az arra jogosultak számára megismerhetők.

Tisztelt Érdeklődők!

2024. július 01.
Tisztelt Érdeklődők!

A nyár az MDKSZ-nél is a szabadságok időszaka, így a beérkező leveleket nem tudjuk a megszokott gyorsasággal és naprakészséggel megválaszolni. Előfordulhat néhány nap csúszás, de természetesen továbbra is minden beérkező e-mailre reagálunk.

Mostantól csak gyógyszertárban vásárolható elektromos cigaretta Ausztráliában

2024. július 01.
Mostantól csak gyógyszertárban vásárolható elektromos cigaretta Ausztráliában

Ausztráliában a dohányzásra vonatkozó új jogszabályok hatályba lépésével az eldobható elektromos cigaretták (vape) július 1-től csak gyógyszertárban kaphatóak.

A NAV az illegális dohánytermékek veszélyeire hívta fel a diákok figyelmét

2024. július 01.
A NAV az illegális dohánytermékek veszélyeire hívta fel a diákok figyelmét

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az illegális dohánytermék veszélyeire, jogkövetkezményeire hívták fel általános és középiskolások figyelmét országjáró körútjukon - közölte a NAV bevetési igazgatósága hétfőn az MTI-vel.