Pénzzel segítenének leszokni a cigarettáról az Egyesült Királyságban

Angliában szeretnék jelentősen csökkenteni a dohányzók számát, ezért több ösztönző módszert is bevetnek, hogy rávegyék az embereket arra, hagyjanak fel a káros szenvedéllyel.

Már jól ismert gondolat, hogy rengeteg pénzt megspórolhatnak azok a dohányosok, akik leteszik a cigarettát. Ez az összeg tényleg jelentős, tekintve, hogy egy doboz cigaretta ára már bőven több, mint 2000 forint itthon. A leszokást azonban további juttatásokkal is motiválják az Egyesült Királyságban.

A brit kormány bejelentésében célul fogalmazta meg, hogy egymillió brit dohányost átszoktassanak az elektromos cigarettára. Mindezt egy olyan rendszerben tennék, hogy a dohányzók között kiosztanának olyan csomagokat, melyek segítenének leszokni a cigiről. A szettben egy e-cigaretta „kezdőszett”, valamint egyéb, a leszokásban segítő eszközök találhatóak, és a tervek szerint nagyjából minden ötödik brit dohányoshoz eljuttatják őket.

Ez persze nem az egyetlen megoldásuk a problémákra: Pénzzel is segítenek leszokni a cigiről az Egyesült Királyságban

Pénzt a terhes nők kaphatnak utalványok formájában, feltéve, ha sikeresen leteszik a cigarettát. “Háromból két dohányos a dohányzás miatt hal meg. A cigaretta az egyetlen termék a piacon, mely megöl, ha jól használják” – fogalmazott Neil O’Brien brit egészségügyi miniszter.

Azt már az olvasóra bízzuk, hogy eldöntsék, hogy mennyire jó ötlet éppen az e-cigarettára átszoktatni az embereket.

Forrás: Reuters

(Képünk illusztráció)

Legfrissebb híreink

Öt év szabadságvesztésre ítélték a dohánybolti rablót

2024. április 10.
Öt év szabadságvesztésre ítélték a dohánybolti rablót

Jogerősen öt év szabadságvesztésre ítélte a Sátoraljaújhelyi Járásíróság azt a férfit, aki 2023 júliusában rabolt ki egy dohányboltot a zempléni városban - tájékoztatta szerdán a Miskolci Törvényszék az MTI-t.

Rákellenes nap - a tüdőrák az egyik leggyakoribb daganatos betegség

2024. április 10.
Rákellenes nap - a tüdőrák az egyik leggyakoribb daganatos betegség

A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus - olvasható a Magyar Rákellenes Liga szerdán, a nemzeti rákellenes nap alkalmából közzétett közleményében.

Több mint ezer doboz török cigarettát találtak a pénzügyőrök

2024. április 08.
Több mint ezer doboz török cigarettát találtak a pénzügyőrök

Több mint ezer doboz török zárjegyes cigarettát találtak a pénzügyőrök egy bolgár rendszámú autóban az M7-as autópálya Sormás pihenőhelyén - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az MTI-vel.

Februárban 1,8 százalékkal nőtt az ipari termelés

2024. április 05.
Februárban 1,8 százalékkal nőtt az ipari termelés

2024 februárjában az ipari termelés volumene 1,8, munkanaphatástól megtisztítva 1,4 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás 2024 januárjához mérten 3,5 százalékkal emelkedett - jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal.