PMI: Az IQOS már több bevételt termel, mint a Marlboro

A Philip Morris International a negyedik negyedévben 9,05 milliárd dollár nettó bevételről számolt be. A 2023. december 31-én végződő pénzügyi évben pedig 35,17 milliárd dolláros nettó bevételt jelentett. – írta a Tobacco Reporter.

A teljesítményt a hagyományos cigaretta üzletág bevételének növekedése hozta, ahol az árak ellensúlyozták a csökkent eladási mennyiségeket, valamint a társaság füstmentes termékeinek értékesítése, amely a fenti időszakban tovább növelte részesedését a társaság üzleti összetételében.

„Örülünk, hogy a füstmentes termékek a negyedik negyedévben elérték teljes nettó bevételünk közel 40 százalékát és bruttó nyereségünk több mint 40 százalékát”Ezt az IQOS folyamatos növekedése vezette, amely napjainkra a nettó bevételek tekintetében felülmúlta a Marlborót, megerősítve ezzel pozícióját, vezető prémium nikotinmárkaként, kevesebb, mint 10 évvel az indulástól számítva.” – mondta Jacek Olczak, a PMI vezérigazgatója közleményében.

A Philip Morris International az idén arra számít, hogy profitálhat a British American Tobaccóval - a közelmúltban - kötött egyezségből, mely lezárta a felek között a hevítéses dohánytermékekkel kapcsolatos szabadalmi vitákat.

Forrás: Tobacco Reporter

(Képünk illusztráció!)

Legfrissebb híreink

Öt év szabadságvesztésre ítélték a dohánybolti rablót

2024. április 10.
Öt év szabadságvesztésre ítélték a dohánybolti rablót

Jogerősen öt év szabadságvesztésre ítélte a Sátoraljaújhelyi Járásíróság azt a férfit, aki 2023 júliusában rabolt ki egy dohányboltot a zempléni városban - tájékoztatta szerdán a Miskolci Törvényszék az MTI-t.

Rákellenes nap - a tüdőrák az egyik leggyakoribb daganatos betegség

2024. április 10.
Rákellenes nap - a tüdőrák az egyik leggyakoribb daganatos betegség

A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus - olvasható a Magyar Rákellenes Liga szerdán, a nemzeti rákellenes nap alkalmából közzétett közleményében.

Több mint ezer doboz török cigarettát találtak a pénzügyőrök

2024. április 08.
Több mint ezer doboz török cigarettát találtak a pénzügyőrök

Több mint ezer doboz török zárjegyes cigarettát találtak a pénzügyőrök egy bolgár rendszámú autóban az M7-as autópálya Sormás pihenőhelyén - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az MTI-vel.

Februárban 1,8 százalékkal nőtt az ipari termelés

2024. április 05.
Februárban 1,8 százalékkal nőtt az ipari termelés

2024 februárjában az ipari termelés volumene 1,8, munkanaphatástól megtisztítva 1,4 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás 2024 januárjához mérten 3,5 százalékkal emelkedett - jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal.