Postapartnerré válhatnak a trafikok is a legkisebb településeken

A Magyar Posta új partneri programja, lehetőséget nyújt a kistelepülések lakóinak, hogy a postai szolgáltatásokat más szolgáltatásokkal együtt, egy helyben, egy időben vegyék igénybe. Ehhez a partnerséghez csatlakozott a Magyar Dohány Kiskereskedők Szövetsége (MDKSZ) is, vállalva, hogy tagjai körében népszerűsíti a posta partneri programot, amelynek keretében a dohányüzletek a postai szolgáltatások igénybevételét és a postán elérhető szerencsejáték termékek forgalmazását térben elkülönítve teszik lehetővé - erről írt alá együttműködési megállapodást dr. Balczó Barnabás, a Magyar Posta elnök-vezérigazgatója és Lengyel Antal, az MDKSZ elnöke.

A Magyar Posta új partneri programja, lehetőséget teremt arra, hogy a postai szolgáltatásokat a kisebb települések lakói is helyben, a korábbinál akár hosszabb nyitvatartási időben és több szolgáltatással egyidejűleg vehessék igénybe, ide értve a szerencsejáték termékek postai forgalmazását is. Azokon az 1500 főnél kisebb lélekszámú településeken, ahol posta üzemel, lehetőség lesz elszeparált helyen trafik üzemeltetésére is.

Bízunk benne, hogy a partnerség előnyeit az érintett kistelepülések lakói és a helyi trafikosok is mielőbb megtapasztalhatják, hiszen így közelebb visszük a postai szolgáltatásokat, miközben plusz bevételhez juthatnak a partnerségre nyitott trafikok. A postai szolgáltatás ellenértékét a Posta jutalékos rendszerben számolja el minden hónapban. Amennyiben a jutalékok összege nem éri el a mindenkori minimálbért, akkor ezt az összeget fizeti ki az alaptevékenységre. Ezen felül a bővített szolgáltatási portfólió után, a forgalom függvényében a kifizetett jutalék növekedhet. Vagyis a szolgáltatásért – függetlenül attól, milyen intenzitással veszik igénybe a lakosok – minimum havi 232 000 Ft + Áfa összeget fizet a Magyar Posta minden szerződött partnere számára.” - nyilatkozta dr. Balczó Barnabás, a Magyar Posta elnök-vezérigazgatója az ünnepélyes aláíráson.

A Magyar Postával kötött megállapodásnak köszönhetően a legkisebb lélekszámú települések lakói is könnyebben intézhetik postai ügyeiket, miközben a trafikosok forgalma is növekedhet azzal, hogy a postai szolgáltatások nyújtása, valamint a postán forgalmazott szerencsejáték termékek után is bevételhez jutnak. Az érintett trafikokban a postai szolgáltatások igénybevételéhez és a postán elérhető szerencsejáték termékek vásárlásához külön helyiséget biztosítanak a partnerek. Ez az együttműködés a Postával élénkíti a helyi gazdaságot, ami elemi érdeke ezeknek a településeknek. Jelenleg az igények, lehetőségek feltérképezésénél tartunk, és már most látszik, hogy a dohány-kiskereskedők egy része szívesen csatlakozna hozzá.” – hangsúlyozta az ünnepélyes aláíráson Lengyel Antal, az MDKSZ elnöke.

Forrás és kép: Magyar Posta

Legfrissebb híreink

A Continental Dohányipari Csoport 16,5 milliárd forint összértékű beruházást hajt végre

2024. május 24.
A Continental Dohányipari Csoport 16,5 milliárd forint összértékű beruházást hajt végre

A Continental Dohányipari csoport 16 és félmilliárd forint összértékű ingatlanfejlesztési beruházást hajt végre a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Sátoraljaújhelyen - közölte a vállalat.

 

Átadták a Hell Energy 80 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházását Szikszón

2024. május 24.
Átadták a Hell Energy 80 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházását Szikszón

Átadásra került a Hell Energy 80 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházása, amelynek a nyomán 240 új munkahely jön létre, az üdítőital-gyártó vállalat pedig megerősítheti piacvezető pozícióját a világ több országában - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Szikszón.

SZTFH - Tájékoztatás az SZTFH 200 jelű űrlapról

2024. május 22.
SZTFH - Tájékoztatás az SZTFH 200 jelű űrlapról

A dohánytermék-kiskereskedelmi ügyek elektronikus ügyintézésének megkönnyítése és kényelmesebbé tétele érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága modern, a 21. századi elvárásokhoz igazodó elektronikus űrlapot vezet be.

 

 

A NAV, az SZTFH és a dohányipari cégek képviselői előtt mutatta be feketepiaci kutatását az MDKSZ

2024. május 14.
A NAV, az SZTFH és a dohányipari cégek képviselői előtt mutatta be feketepiaci kutatását az MDKSZ

Hétfőn Budapesten tartott sajtónyilvános szakmai rendezvényt a Magyar Dohány Kiskereskedők Szövetsége. Az eseményen Dr. Garai Renáta képzési vezető és Dr. Karácsony Gergely, az MDKSZ ügyvivője mutatta be azt a nagyszabású kutatási programot, amelynek keretében a fogyasztók attitűdje útján keresik a feketepiac mozgatórugóit. 

Illegális cigarettagyárat számoltak fel a NAV nyomozói

2024. május 09.
Illegális cigarettagyárat számoltak fel a NAV nyomozói

Közép-európai viszonylatban is kiemelkedő kapacitásúnak számító illegális cigarettagyárat, valamint a hozzá tartozó alapanyagok és késztermékek raktárhálózatát számolták fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) budapesti nyomozói - közölte a szervezet közleményében.