Saját magát fogta el a dohánybolti rabló

Saját magát fogta el az az 57 éves kiskunfélegyházi férfi, akinek az ügyét a napokban zárták le a nyomozók. Még 2022. június 9-én este kaptak a kiskunfélegyházi rendőrök egy telefonhívást, amely arról szólt, hogy éppen folyamatban van egy helyi dohánybolt kirablása.  

A rendőrök azonnal a helyszínre siettek, ahol azzal szembesültek, hogy a gyanúsított gyakorlatilag csapdába esett az üzletben.

A boltos – egy középkorú nő – elmondta, hogy a bűnelkövető bement az üzletbe, és a bevétel átadására szólította fel. Ő ennek nem tett eleget, inkább kiszaladt az utcára, a bejárati ajtót becsukta, és kívülről tartotta úgy, hogy a bent rekedt rabló ne tudjon távozni. A nő segítséget is kapott, egy korábbi vásárlója sietett a segítségére: értesítette a rendőrséget, és a járőrök kiérkezéséig az eladóval maradt.

Az egyenruhások a boltban találták meg a rablót, aki időközben kiürítette a kasszát. Azt nem lehet tudni, hogy mi volt a terve – hiszen tudta, hogy be van zárva –, de a pénzt a biztonság kedvéért a ruházatába rejtette.

A rendőrök a helybélit elfogták, rablás bűntette miatt gyanúsítottként kihallgatták, végül őrizetbe vették. A jelenleg is letartóztatásban lévő férfi ügyében a nyomozás a napokban befejeződött, ellene a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai vádemelést javasolnak.

(Forrás: Police.hu)

Legfrissebb híreink

Öt év szabadságvesztésre ítélték a dohánybolti rablót

2024. április 10.
Öt év szabadságvesztésre ítélték a dohánybolti rablót

Jogerősen öt év szabadságvesztésre ítélte a Sátoraljaújhelyi Járásíróság azt a férfit, aki 2023 júliusában rabolt ki egy dohányboltot a zempléni városban - tájékoztatta szerdán a Miskolci Törvényszék az MTI-t.

Rákellenes nap - a tüdőrák az egyik leggyakoribb daganatos betegség

2024. április 10.
Rákellenes nap - a tüdőrák az egyik leggyakoribb daganatos betegség

A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus - olvasható a Magyar Rákellenes Liga szerdán, a nemzeti rákellenes nap alkalmából közzétett közleményében.

Több mint ezer doboz török cigarettát találtak a pénzügyőrök

2024. április 08.
Több mint ezer doboz török cigarettát találtak a pénzügyőrök

Több mint ezer doboz török zárjegyes cigarettát találtak a pénzügyőrök egy bolgár rendszámú autóban az M7-as autópálya Sormás pihenőhelyén - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az MTI-vel.

Februárban 1,8 százalékkal nőtt az ipari termelés

2024. április 05.
Februárban 1,8 százalékkal nőtt az ipari termelés

2024 februárjában az ipari termelés volumene 1,8, munkanaphatástól megtisztítva 1,4 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás 2024 januárjához mérten 3,5 százalékkal emelkedett - jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal.