Stratégiai partnerségi megállapodást kötött a Szerencsejáték Zrt. és az Ökumenikus Segélyszervezet

image_123650291 (4).JPG

A több mint egy évtizedes együttműködést magasabb szintre emelő, stratégiai partnerségi megállapodást kötött a Szerencsejáték Zrt. és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet szerdán. A megállapodás keretében a nemzeti lottótársaság vállalta, hogy a jövő évben dedikált sorsjegyet vezet be, amellyel újfent a segélyszervezet munkáját támogatja.

Az ökumenikus segélyszervezet közleményében azt írta: a Szerencsejáték Zrt. 2012 óta elkötelezett támogatója a segélyszervezetnek, és több száz millió forinttal támogatta a karitatív szervezet szakmai munkáját. Olyan programok sikeréhez járulhatott hozzá, amelyek célja a rászorulók megsegítése, a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása, illetve az esélyteremtés - közölték.

Hozzátették: az ökumenikus segélyszervezet a forrásokat többek között a logisztikai infrastruktúrájának fejlesztésére, óvodák és hajléktalanszállók korszerűsítésére, edukatív foglalkozások, nyári táborok megvalósítására, továbbá a nehéz helyzetbe került családok támogatására fordította.

Emellett a segélyszervezet a nemzeti lottótársaság megbízásából 2012 óta működteti a Játék határokkal elnevezésű programját, amelynek célja a játékfüggőség átfogó kezelése preventív iskolai, tanodai képzésekkel, továbbá az ország hét városában - Budapesten, Debrecenben, Miskolcon, Kaposváron, Orosházán, Sopronban és Szolnokon - információs pontokat működtet a szenvedélybetegek, valamint a hozzátartozóik számára egyéni és csoportfoglalkozásokkal.

Közölték: ezt az együttműködést emeli magasabb szintre a szerdán aláírt stratégiai partnerségi megállapodás. A Szerencsejáték Zrt. vállalta azt is, hogy a jövő évben bevezet egy dedikált sorsjegyet, amellyel szintén a segélyszervezet munkáját támogatja.

A közleményben idézték Mager Andreát, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatóját, aki szerint a társadalmi felelősségvállalás a Szerencsejáték Zrt. megalakulása óta a vállalat egyik meghatározó értéke és törekvése. Hozzátette: az elmúlt több mint egy évtizedben az ökumenikus segélyszervezet kiváló társnak bizonyult abban, hogy a közösen nyújtott segítség ott hasznosuljon, ahol arra a legnagyobb szükség mutatkozik, a most aláírt stratégiai megállapodás célja pedig az, hogy elmélyítse és keretbe foglalja a két szervezet közötti együttműködést, és még jobban hozzájáruljon a társadalmi értékteremtéshez.

Lehel László, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatóját idézve azt írták, a Szerencsejáték Zrt. az elmúlt bő évtizedben az segélyszervezet egyik legmeghatározóbb partnerévé vált, és mély szakmai együttműködést alakítottak ki a játékfüggőség megelőzése és kezelése, illetve a szegénység elleni küzdelem területén is. Kiemelte: az elmúlt évek szuperkoncertjei, közös kampányok és rendezvények emberek százezreit hívtak összefogásra, sőt a vállalat munkatársai is kiemelkedő mértékben segítik önkéntesként a segélyszervezet munkáját. A szerdán aláírt megállapodás pedig ennek az évről évre fejlődő együttműködés folytatásának, tovább építésének ad biztos keretet.

Forrás:mti

(Képünk illusztráció!)

Legfrissebb híreink

A Continental Dohányipari Csoport 16,5 milliárd forint összértékű beruházást hajt végre

2024. május 24.
A Continental Dohányipari Csoport 16,5 milliárd forint összértékű beruházást hajt végre

A Continental Dohányipari csoport 16 és félmilliárd forint összértékű ingatlanfejlesztési beruházást hajt végre a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Sátoraljaújhelyen - közölte a vállalat.

 

Átadták a Hell Energy 80 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházását Szikszón

2024. május 24.
Átadták a Hell Energy 80 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházását Szikszón

Átadásra került a Hell Energy 80 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházása, amelynek a nyomán 240 új munkahely jön létre, az üdítőital-gyártó vállalat pedig megerősítheti piacvezető pozícióját a világ több országában - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Szikszón.

SZTFH - Tájékoztatás az SZTFH 200 jelű űrlapról

2024. május 22.
SZTFH - Tájékoztatás az SZTFH 200 jelű űrlapról

A dohánytermék-kiskereskedelmi ügyek elektronikus ügyintézésének megkönnyítése és kényelmesebbé tétele érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága modern, a 21. századi elvárásokhoz igazodó elektronikus űrlapot vezet be.

 

 

A NAV, az SZTFH és a dohányipari cégek képviselői előtt mutatta be feketepiaci kutatását az MDKSZ

2024. május 14.
A NAV, az SZTFH és a dohányipari cégek képviselői előtt mutatta be feketepiaci kutatását az MDKSZ

Hétfőn Budapesten tartott sajtónyilvános szakmai rendezvényt a Magyar Dohány Kiskereskedők Szövetsége. Az eseményen Dr. Garai Renáta képzési vezető és Dr. Karácsony Gergely, az MDKSZ ügyvivője mutatta be azt a nagyszabású kutatási programot, amelynek keretében a fogyasztók attitűdje útján keresik a feketepiac mozgatórugóit. 

Illegális cigarettagyárat számoltak fel a NAV nyomozói

2024. május 09.
Illegális cigarettagyárat számoltak fel a NAV nyomozói

Közép-európai viszonylatban is kiemelkedő kapacitásúnak számító illegális cigarettagyárat, valamint a hozzá tartozó alapanyagok és késztermékek raktárhálózatát számolták fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) budapesti nyomozói - közölte a szervezet közleményében.