SZTFH - Árbejelentéssel kapcsolatos tájékoztató

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága, a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló 2012. évi CXXXIV. törvény 4. § (3) bekezdés k) pontjában foglalt feladatkörében eljárva – az árbejelentésekkel és árközzététellel kapcsolatban – arról tájékoztat, hogy 2024. évben az áthelyezett munkanapok és a munkaszüneti napok miatt az egyes árbejelentési napok eltérnek az általános (hétfői és szerdai) napoktól. 

 

Tekintettel arra, hogy az évben több áthelyezett munkanap és munkaszüneti nap az előzőekben ismertetett szabályok alapján befolyásolják a bejelentés napját, ezért ezekben az esetekben az árbejelentés napja eltér majd az általánostól.

Annak érdekében, hogy az árbejelentések zökkenőmentesen és minden esetben a jogszabályi előírásoknak megfelelően történjenek az SZTFH segítségként elkészítette a 2024. évi árbejelentési naptárt és az árbejelentési időpontokhoz tartozó érvénybe lépési dátumot tartalmazó táblázatot. A naptárban zöld színnel kiemelve látható, hogy mely napokon van lehetőség árbejelentést tenni. A táblázatban minden árbejelentési nap mellett látható, hogy az egyes napokon bejelentett új kiskereskedelmi eladási ár, mely napon lép majd érvénybe. A táblázat az árközzététel szempontjából irányadó adatokat tartalmazza, illetve az általánostól eltérő árbejelentési napokat kék szín jelzi.

A részletes tájékoztató INNEN érhető el!

Forrás: SZTFH

(Képünk illusztráció!)

Legfrissebb híreink

Tisztelt Érdeklődők!

2024. június 21.
Tisztelt Érdeklődők!

A nyár az MDKSZ-nél is a szabadságok időszaka, így a beérkező leveleket nem tudjuk a megszokott gyorsasággal és naprakészséggel megválaszolni. Előfordulhat néhány nap csúszás, de természetesen továbbra is minden beérkező e-mailre reagálunk.

Internetes fogadások tippadóit ellenőrizték a NAV munkatársai

2024. június 07.
Internetes fogadások tippadóit ellenőrizték a NAV munkatársai

Az elektronikus kereskedelem ma már nemcsak a webáruházi áruforgalmat jelenti, az internetes felületek sok egyéb gazdasági tevékenységre is lehetőséget biztosítanak. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) is kiemelt figyelemmel kíséri a különböző digitális platformokon és a közösségi médián keresztül tevékenységet végző vállalkozókat.

Kétszámjegyű növekedést ért el 2023-ban Continental Dohányipari Zrt. nettó árbevétele

2024. május 31.
Kétszámjegyű növekedést ért el 2023-ban Continental Dohányipari Zrt. nettó árbevétele

A sátoraljaújhelyi Continental Dohányipari Zrt., nettó árbevétele 21 százalékkal 77 milliárd forintra, adózott eredménye 17,5 százalékkal közel 9,7 milliárd forintra nőtt - közölte az MTI-vel a vállalat pénteken.

A NAV ellenőrei sikerrel csaptak le az ízesített elektronikus cigaretták árusítóira

2024. május 30.
A NAV ellenőrei sikerrel csaptak le az ízesített elektronikus cigaretták árusítóira

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) revizorai továbbra is nyomon követik az eldobható, ízesített újgenerációs elektronikus cigaretták internetes kereskedelmét, és folyamatosan foglalják le ezeket az illegális termékeket. Jelen vannak az adásvételi csoportokban, és felszámolják a törvényellenes tevékenységet.

Újabb illegális szereplő vonul ki a hazai szerencsejáték-piacról

2024. május 25.
Újabb illegális szereplő vonul ki a hazai szerencsejáték-piacról

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) által tavaly szeptemberben blokkolt, engedély nélküli online szerencsejáték oldal, a Betfair május 22-én arról tájékoztatta játékosait, hogy beszünteti szolgáltatásait Magyarországon.