SZTFH - Tájékoztatás az SZTFH 200 jelű űrlapról

image_123650291 (6).JPG

A dohánytermék-kiskereskedelmi ügyek elektronikus ügyintézésének megkönnyítése és kényelmesebbé tétele érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága modern, a 21. századi elvárásokhoz igazodó elektronikus űrlapot vezet be.

 

 

Az SZTFH 200 jelű űrlap – amely a korábban alkalmazott, azonos jelű nyomtatványt váltja fel – 2024. május 17-től érhető el az SZTFH dohánytermék-kiskereskedelmi engedéllyel rendelkező ügyfelei részére.

Az iFORM technológiával fejlesztett SZTFH 200 jelű űrlap bevezetésével lényegesen egyszerűbbé válik a dohánytermék-kiskereskedelmi tevékenységgel összefüggő ügyintézés az SZTFH Dohányügyi Igazgatósága által korábban alkalmazott azonos jelű nyomtatvány használatához képest. Benyújtásához sem nyomtatásra, sem kézzel történő kitöltésre, sem szkennelésre nem lesz szüksége.

Az SZTFH 200 jelű űrlap az SZTFH honlapjáról, valamint a magyarorszag.hu-ról egyaránt elérhető, kitöltését Ügyfélkapu/Cégkapu-s bejelentkezést követően tudja megkezdeni. A KAÜ azonosítás révén a beküldői adatokat a rendszer automatikusan kitölti. További segítséget jelent, hogy a kitöltés végeztével az űrlapon ellenőrzést tud lefuttatni, és a rendszer jelzi, ha a mezők valamelyikében hiányosságot érzékel, ami csökkenti a hibásan benyújtott beadványok és a hiánypótlások számát. Végezetül a kitöltött űrlapot egyetlen gombnyomással be tudja küldeni az SZTFH Hivatali Kapujára.

Bővebb információkat, ITT talál! 

 

Forrás: SZTFH

(Képünk illusztráció!)

 

Legfrissebb híreink

Tisztelt Érdeklődők!

2024. június 21.
Tisztelt Érdeklődők!

A nyár az MDKSZ-nél is a szabadságok időszaka, így a beérkező leveleket nem tudjuk a megszokott gyorsasággal és naprakészséggel megválaszolni. Előfordulhat néhány nap csúszás, de természetesen továbbra is minden beérkező e-mailre reagálunk.

Internetes fogadások tippadóit ellenőrizték a NAV munkatársai

2024. június 07.
Internetes fogadások tippadóit ellenőrizték a NAV munkatársai

Az elektronikus kereskedelem ma már nemcsak a webáruházi áruforgalmat jelenti, az internetes felületek sok egyéb gazdasági tevékenységre is lehetőséget biztosítanak. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) is kiemelt figyelemmel kíséri a különböző digitális platformokon és a közösségi médián keresztül tevékenységet végző vállalkozókat.

Kétszámjegyű növekedést ért el 2023-ban Continental Dohányipari Zrt. nettó árbevétele

2024. május 31.
Kétszámjegyű növekedést ért el 2023-ban Continental Dohányipari Zrt. nettó árbevétele

A sátoraljaújhelyi Continental Dohányipari Zrt., nettó árbevétele 21 százalékkal 77 milliárd forintra, adózott eredménye 17,5 százalékkal közel 9,7 milliárd forintra nőtt - közölte az MTI-vel a vállalat pénteken.

A NAV ellenőrei sikerrel csaptak le az ízesített elektronikus cigaretták árusítóira

2024. május 30.
A NAV ellenőrei sikerrel csaptak le az ízesített elektronikus cigaretták árusítóira

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) revizorai továbbra is nyomon követik az eldobható, ízesített újgenerációs elektronikus cigaretták internetes kereskedelmét, és folyamatosan foglalják le ezeket az illegális termékeket. Jelen vannak az adásvételi csoportokban, és felszámolják a törvényellenes tevékenységet.

Újabb illegális szereplő vonul ki a hazai szerencsejáték-piacról

2024. május 25.
Újabb illegális szereplő vonul ki a hazai szerencsejáték-piacról

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) által tavaly szeptemberben blokkolt, engedély nélküli online szerencsejáték oldal, a Betfair május 22-én arról tájékoztatta játékosait, hogy beszünteti szolgáltatásait Magyarországon.