Trafikos portré - Egyetem mellett dolgozik, nyáron Amerikában lesz, de visszavárják!

orsi-trafik

Tatabányán, a Győri úti áruházak melletti dohányboltba lépve szinte kézzel fogható a jó hangulat. A pult mögött két mosolygós lány áll, Pap Orsolya és Csaba Fatime. Nemsokára megérkezik harmadik társuk, Brunner Sára is, aki a szabadnapján csak pár percre nézett be a boltba, egy kis beszélgetésre.

„Igazi kis család vagyunk” – meséli Fatime – „megosztjuk egymással gondjainkat, örömeinket. Bizalommal fordulhatunk a másikhoz, akár magánéleti, akár munkahelyi ügyről van szó.” Ez a bolton is látszik: mindenki a sajátjának érzi ezt a kis kuckót, igyekszik belevinni az egyéniségét. A beszélgetésünk közben is néha meg-megigazítanak valamit, szépen sorba állítják a termékeket, hogy a szemnek is vonzó legyen a kínálat. Közben már a következő rendelésen jár az agyuk: melyik üdítőből kell pótolni a készleteket, mi fogyott jobban a tavaszi meleg napokon.

trafikos-orsiOrsi veszi át a szót, miközben a többiek a betérő vevőkkel foglalkoznak. „Minden nap úgy indulok el otthonról, mintha a barátaimhoz vagy kikapcsolódni mennék, számomra ez a munka igazi feltöltődés, sok pozitív visszacsatolással és kedves vásárlókkal fűszerezve. Nagyon szeretek itt dolgozni, pörgős, változatos a munka. Fiatalként nem sokáig bírnék valami monoton, unalmas feladatot végezni nap mint nap. Itt mindig van valami akció: rendezzük a pultot, árut veszünk át, feltöltjük a polcokat, összeállítjuk és leadjuk a következő rendelést. Mármint, amikor éppen nem a vásárlóinkkal foglalkozunk.” Orsi pszichológia szakon tanul az egyetemen, az ott tanultakat is jól tudja hasznosítani a trafikos munkában: megértéssel, empátiával fordul a betérő emberekhez, igyekszik kitalálni, hogy melyik vevővel hogyan beszéljen. „Érdekes látni, hogy ugyanaz a törzsvevőnk mennyire különböző lelkiállapotban tér be hozzánk: egyszer vidáman, feldobva jön be és beszélget is kicsit velünk, máskor látom rajta, hogy nehéz napja volt, fáradt, és már csak haza szeretne érni. Ehhez én is alkalmazkodom, hogy a nálunk való vásárlás mindig kellemes élmény legyen számára.” A boltban tapasztaltakat, az emberekkel való munka során szerzett élményeket pedig az egyetemen tudja hasznosítani, beépíteni a tanulmányi feladataiba.  „Szeretem a vásárlókat, és mivel sok törzsvásárlónk van, olyan jó érzés, hogy már előre tudom mit szeretnének, hogyan isszák a kávéjukat vagy hogy melyik üdítőt vagy sört fogják kivenni a hűtőből.” – meséli Sára. Sok vásárló azért jár ebbe az üzletbe, mert itt mindig kedvesen, mosolyogva fogadják, meghallgatják a kéréseit, egy-egy törzsvevő kedvéért külön készleten tartanak olyan különlegesebb ízvilágú terméket, amit mások ritkán keresnek. 

Orsi nagy kalandra készül: nyáron az Egyesült Államokba utazik, ahol három hónapig a Csendes-óceán északnyugati részén (Washington állam, Arlington) fekvő 300 hektáros gyönyörű területen fog dolgozni egy gyerektáboroztatási program keretében. A munkalehetőségre számos országból jelentkeztek, a felvételi során írásban és egy videóüzenetben is be kellett mutatkozniuk, mindezt persze angol nyelven. Orsi kiválóan beszél angolul, ezt szeretné anyanyelvi környezetben is gyakorolni, ezért kereste ezt a kihívást. Nyelvtudása a trafikos munkában is sokszor kapóra jön, amikor külföldi vevők térnek be az üzletbe, és velük kell beszélnie. 

A trafikos munkát jó szívvel ajánlja a tatabányai csapat a fiataloknak is, ha igazán változatos, sokszínű munkát keresnek, és szívesen foglalkoznak emberekkel. „Ez a munka azoknak való, akik szeretik az embereket, tudnak egész nap jókedvvel, mosolyogva dolgozni, akkor is, ha esetleg rossz napjuk van. Az nem való ide, aki két óra után megunja az emberekkel való munkát, a velük történő kommunikációt.” – mondja Orsi. Egyetem mellett csak részmunkaidőben dolgozik az üzletben, azonban nagyon örül annak, hogy a főnökei támogatják ebben, a tanulmányaihoz tudja igazítani a munkahelyi beosztását – a nyári amerikai munkához pedig még ajánlást is kapott a cég vezetőjétől, aki ősszel várja vissza. Nagyon támogató közegnek bizonyult a trafikos közösség, a csapat tagjai egymást is segítik, megosztják a tapasztalataikat; Sára és Orsi közösen tanítják be Fatimét, aki még csak egy hónapja dolgozik az üzletben.

(Forrás: Trafikosok Lapja)Legfrissebb híreink

Átadták a Continental Dohányipari Zrt. új gyártócsarnokát

2022. november 18.
Átadták a Continental Dohányipari Zrt. új gyártócsarnokát

A Continental Dohányipari Zrt. 9,2 milliárd forint összértékű kapacitásbővítő fejlesztését adták át Sátoraljaújhelyen, a magyar kormány a beruházáshoz 3,6 milliárd forintos támogatást biztosított. 

Kétszer is kirabolták ugyanazt a dohányboltot – fegyházbüntetésre ítélt a bíróság két férfit

2022. november 13.
Kétszer is kirabolták ugyanazt a dohányboltot – fegyházbüntetésre ítélt a bíróság két férfit

A Pesti Központi Kerületi Bíróság elsőfokú ítéletet hirdetett egy fegyveresen elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőügyben, amelyben két férfit 11 év 6 hónap, illetve 8 év fegyházbüntetésre, továbbá 12 év, illetve 8 év közügyektől eltiltásra ítélt. Ezen felül az I. rendű vádlottat 6 hónapra eltiltotta a közúti járművezetéstől, valamint több mint 1 millió forintra vagyonelkobzást is elrendelt velük szemben. A bíróság egyúttal megszüntette az I. rendű vádlottal szemben korábban más ügyben kiszabott 6 hónap börtönbüntetésből engedélyezett feltételes szabadságot is.

Még egy évig maradhatnak az ízesített hevítőrudak

2022. november 11.
Még egy évig maradhatnak az ízesített hevítőrudak

Az Európai Bizottság a napokban hozta nyilvánosságra azt a felhatalmazáson alapuló rendeletet, amely jelentősen megváltoztatja a hevített dohánytermékek kereskedelmének szabályait. A 2022/2100 számú felhatalmazáson alapuló bizottsági rendelet kimondja, hogy a hevített dohánytermékek kapcsán is – a hagyományos dohánytermékekhez hasonlóan – tilos lesz a jellegzetes ízesítésű termékek forgalomba hozatala, illetve tilos lesz minden olyan megoldás, amely a dohánytermék alkotóelemeiben (például a szűrőben, a papírban, a csomagolásban, a kapszulában) ízesítést tartalmaz.

Dohányboltban ütötte meg a volt élettársát - VIDEÓVAL

2022. november 05.
Dohányboltban ütötte meg a volt élettársát - VIDEÓVAL

 

Súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki a személyét ért telefonon tett megjegyzést személyesen, tettlegesen torolt meg.

Már tudják hány éves korig lehet következmények nélkül dohányozni

2022. október 29.
Már tudják hány éves korig lehet következmények nélkül dohányozni

Dohányosokat vizsgáló nagyszabású tanulmányt tettek közzé amerikai kutatók a napokban, amelyben több mint 550 ezer amerikai felnőtt egészségügyi adatait analizálták az 1997 és 2020 közötti időszakban. Érdekes eredmény született – derül ki, az Index írásából.