Trafikos Találkozó – Fejlődés, távlatok, együttműködésben

 

Május 9-én a Trafikos Találkozóval kezdődik az MDKSZ 2023-as szakmai rendezvényeinek sora. 

A koncessziójogosultak szakmai konferenciája a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságával együttműködésben – és a magyarországi dohánygyártók közreműködésével – valósul meg. Helyszíne a Novotel Budapest City lesz. Az eseményen – hitünk és szándékunk szerint – a szektor legégetőbb kérdéseit érintjük, a szakma legfontosabb szereplőivel.

A program két részből áll: az első felében a hatóság képviselői tartanak előadásokat, míg a második részében a hazai dohánygyártó vállalatok képviselőit hallhatják a résztvevők. A közös nevező az aktualitás, s az igény, hogy a témaválasztás a legteljesebb mértékben szolgálja az elvárásokat.

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága elnökhelyettese, Dr. Nagy László fővédnöki köszöntőjét dr. Esküdt Gábor dohányügyi igazgató Stabilitás és kiszámíthatóság című előadása követi, majd dr. Győri József főosztályvezető prezentál a dohánytermék-kiskereskedelmi tevékenységgel kapcsolatos ellenőrzési tapasztalatokról.

A dohánygyárak képviselői – a tervek szerint – az ártalomcsökkentés, s a füstmentes jövő vízióját tárják fel. Az előadásokat követő kerekasztal-beszélgetéseken pedig a hevített technológiák aktualitásai, a hagyományos termékek jövője, valamint a feketekereskedelem, illetve annak felszámolása lesz a téma.

A programot az MDKSZ vezetősége rövid – ám fontos üzeneteket közlő – megszólalása keretezi. Lengyel Antal, a szövetség elnöke az esemény megnyitásaként a trafikrendszer jubileumával, s az együttműködés távlataival kapcsolatos gondolatait osztja meg a hallgatósággal.

A Trafikos Találkozón való részvétel az MDKSZ tagjai számára ingyenes, ám regisztrációhoz kötött. Tekintve, hogy az érdeklődés várakozáson felüli volt, s előzetesen – elsősorban meghívás nyomán – nagyon sokan jelentkeztek az eseményre, a szabad helyek már csak korlátozott számban állnak rendelkezésre. Csupán néhány résztvevő jelentkezését tudjuk fogadni. Ebbéli igényüket, kérjük, a titkarsag@mdksz.hu e-mail címen jelezzék. A fennmaradt helyeket a jelentkezések sorrendjében töltjük fel.

 

A Trafikos Találkozó programja IDE kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink

Írország is állami licenszhez köti a dohánytermékek kiskereskedelmét

2023. június 07.
Írország is állami licenszhez köti a dohánytermékek kiskereskedelmét

A Dohány Kiskereskedők Európai Szövetsége (CEDT) útján kaptuk a hírt ír trafikos kollégáinktól, hogy Írország kormánya a múlt héten fogadta el azt a jogszabályt, amely jelentősen átalakítja a dohánytermékek kiskereskedelmi rendszerét és megerősíti a fiatalkorúak védelmét. Az új szabályozást júliusban léptetik életbe.

Mik a leggyakoribb hibák a dohányboltokban?

2023. május 02.
Mik a leggyakoribb hibák a dohányboltokban?

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága tájékoztatót adott ki a dohányboltokban folytatott ellenőrzések során feltárt leggyakoribb hibákról, illetve hiányosságokról. A hatóság a hibák elkerülésére is megfogalmazott néhány javaslatot. 

SZTFH rendelet a kötelező szakmai képzésről

2023. április 21.
SZTFH rendelet a kötelező szakmai képzésről

Megjelent a dohánytermék-kiskereskedelmi tevékenységet végző személyek országos képzési rendszeréről szóló 8/2023. (IV. 11.) SZTFH rendelet. Erről a hatóság a cikkben található közleményben adott tájékoztatást.

A Continental 17 százalékkal emelte munkavállalói bérét

2023. április 20.
A Continental 17 százalékkal emelte munkavállalói bérét

A több mint 500 munkavállalót foglalkoztató Continental Dohányipari Zrt. 17 százalékkal emelte munkavállalói bérét, a cafeteria keretösszegét 10 százalékkal növelte, és bruttó 214 millió forintnyi jutalmat is szétosztott - közölte  Sátoraljaújhely egyik legnagyobb munkaadója az MTI-vel.