Trafikos Találkozó – Fejlődés, távlatok, együttműködésben

 

Május 9-én a Trafikos Találkozóval kezdődik az MDKSZ 2023-as szakmai rendezvényeinek sora. 

A koncessziójogosultak szakmai konferenciája a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságával együttműködésben – és a magyarországi dohánygyártók közreműködésével – valósul meg. Helyszíne a Novotel Budapest City lesz. Az eseményen – hitünk és szándékunk szerint – a szektor legégetőbb kérdéseit érintjük, a szakma legfontosabb szereplőivel.

A program két részből áll: az első felében a hatóság képviselői tartanak előadásokat, míg a második részében a hazai dohánygyártó vállalatok képviselőit hallhatják a résztvevők. A közös nevező az aktualitás, s az igény, hogy a témaválasztás a legteljesebb mértékben szolgálja az elvárásokat.

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága elnökhelyettese, Dr. Nagy László fővédnöki köszöntőjét dr. Esküdt Gábor dohányügyi igazgató Stabilitás és kiszámíthatóság című előadása követi, majd dr. Győri József főosztályvezető prezentál a dohánytermék-kiskereskedelmi tevékenységgel kapcsolatos ellenőrzési tapasztalatokról.

A dohánygyárak képviselői – a tervek szerint – az ártalomcsökkentés, s a füstmentes jövő vízióját tárják fel. Az előadásokat követő kerekasztal-beszélgetéseken pedig a hevített technológiák aktualitásai, a hagyományos termékek jövője, valamint a feketekereskedelem, illetve annak felszámolása lesz a téma.

A programot az MDKSZ vezetősége rövid – ám fontos üzeneteket közlő – megszólalása keretezi. Lengyel Antal, a szövetség elnöke az esemény megnyitásaként a trafikrendszer jubileumával, s az együttműködés távlataival kapcsolatos gondolatait osztja meg a hallgatósággal.

A Trafikos Találkozón való részvétel az MDKSZ tagjai számára ingyenes, ám regisztrációhoz kötött. Tekintve, hogy az érdeklődés várakozáson felüli volt, s előzetesen – elsősorban meghívás nyomán – nagyon sokan jelentkeztek az eseményre, a szabad helyek már csak korlátozott számban állnak rendelkezésre. Csupán néhány résztvevő jelentkezését tudjuk fogadni. Ebbéli igényüket, kérjük, a titkarsag@mdksz.hu e-mail címen jelezzék. A fennmaradt helyeket a jelentkezések sorrendjében töltjük fel.

 

A Trafikos Találkozó programja IDE kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink

A Continental Dohányipari Csoport 16,5 milliárd forint összértékű beruházást hajt végre

2024. május 24.
A Continental Dohányipari Csoport 16,5 milliárd forint összértékű beruházást hajt végre

A Continental Dohányipari csoport 16 és félmilliárd forint összértékű ingatlanfejlesztési beruházást hajt végre a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Sátoraljaújhelyen - közölte a vállalat.

 

Átadták a Hell Energy 80 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházását Szikszón

2024. május 24.
Átadták a Hell Energy 80 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházását Szikszón

Átadásra került a Hell Energy 80 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházása, amelynek a nyomán 240 új munkahely jön létre, az üdítőital-gyártó vállalat pedig megerősítheti piacvezető pozícióját a világ több országában - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Szikszón.

SZTFH - Tájékoztatás az SZTFH 200 jelű űrlapról

2024. május 22.
SZTFH - Tájékoztatás az SZTFH 200 jelű űrlapról

A dohánytermék-kiskereskedelmi ügyek elektronikus ügyintézésének megkönnyítése és kényelmesebbé tétele érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága modern, a 21. századi elvárásokhoz igazodó elektronikus űrlapot vezet be.

 

 

A NAV, az SZTFH és a dohányipari cégek képviselői előtt mutatta be feketepiaci kutatását az MDKSZ

2024. május 14.
A NAV, az SZTFH és a dohányipari cégek képviselői előtt mutatta be feketepiaci kutatását az MDKSZ

Hétfőn Budapesten tartott sajtónyilvános szakmai rendezvényt a Magyar Dohány Kiskereskedők Szövetsége. Az eseményen Dr. Garai Renáta képzési vezető és Dr. Karácsony Gergely, az MDKSZ ügyvivője mutatta be azt a nagyszabású kutatási programot, amelynek keretében a fogyasztók attitűdje útján keresik a feketepiac mozgatórugóit. 

Illegális cigarettagyárat számoltak fel a NAV nyomozói

2024. május 09.
Illegális cigarettagyárat számoltak fel a NAV nyomozói

Közép-európai viszonylatban is kiemelkedő kapacitásúnak számító illegális cigarettagyárat, valamint a hozzá tartozó alapanyagok és késztermékek raktárhálózatát számolták fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) budapesti nyomozói - közölte a szervezet közleményében.