Trafikos Találkozó – Fejlődés, távlatok, együttműködésben

 

Május 9-én a Trafikos Találkozóval kezdődik az MDKSZ 2023-as szakmai rendezvényeinek sora. 

A koncessziójogosultak szakmai konferenciája a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságával együttműködésben – és a magyarországi dohánygyártók közreműködésével – valósul meg. Helyszíne a Novotel Budapest City lesz. Az eseményen – hitünk és szándékunk szerint – a szektor legégetőbb kérdéseit érintjük, a szakma legfontosabb szereplőivel.

A program két részből áll: az első felében a hatóság képviselői tartanak előadásokat, míg a második részében a hazai dohánygyártó vállalatok képviselőit hallhatják a résztvevők. A közös nevező az aktualitás, s az igény, hogy a témaválasztás a legteljesebb mértékben szolgálja az elvárásokat.

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága elnökhelyettese, Dr. Nagy László fővédnöki köszöntőjét dr. Esküdt Gábor dohányügyi igazgató Stabilitás és kiszámíthatóság című előadása követi, majd dr. Győri József főosztályvezető prezentál a dohánytermék-kiskereskedelmi tevékenységgel kapcsolatos ellenőrzési tapasztalatokról.

A dohánygyárak képviselői – a tervek szerint – az ártalomcsökkentés, s a füstmentes jövő vízióját tárják fel. Az előadásokat követő kerekasztal-beszélgetéseken pedig a hevített technológiák aktualitásai, a hagyományos termékek jövője, valamint a feketekereskedelem, illetve annak felszámolása lesz a téma.

A programot az MDKSZ vezetősége rövid – ám fontos üzeneteket közlő – megszólalása keretezi. Lengyel Antal, a szövetség elnöke az esemény megnyitásaként a trafikrendszer jubileumával, s az együttműködés távlataival kapcsolatos gondolatait osztja meg a hallgatósággal.

A Trafikos Találkozón való részvétel az MDKSZ tagjai számára ingyenes, ám regisztrációhoz kötött. Tekintve, hogy az érdeklődés várakozáson felüli volt, s előzetesen – elsősorban meghívás nyomán – nagyon sokan jelentkeztek az eseményre, a szabad helyek már csak korlátozott számban állnak rendelkezésre. Csupán néhány résztvevő jelentkezését tudjuk fogadni. Ebbéli igényüket, kérjük, a titkarsag@mdksz.hu e-mail címen jelezzék. A fennmaradt helyeket a jelentkezések sorrendjében töltjük fel.

 

A Trafikos Találkozó programja IDE kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink

Fokozott figyelem, közelednek az ünnepek!

2023. november 27.
Fokozott figyelem, közelednek az ünnepek!

Az Országos Rendőr-főkapitányságon 2023. november 13-án zajlott a kereskedelmi egységek biztonságával összefüggő kérdésekre fókuszáló konferencia.

A Magyar Dohány Kiskereskedők Szövetségének álláspontja a T/6220. számú törvényjavaslatról

2023. november 24.
A Magyar Dohány Kiskereskedők Szövetségének álláspontja a T/6220.  számú törvényjavaslatról

A T/6220 számú, a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról szóló 2012. évi CXXXIV. törvény és egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló törvényjavaslatban foglalt, a szankciórendszer szigorítását célzó rendelkezések kapcsán a Magyar Dohány Kiskereskedők Szövetsége – figyelembe véve, hogy egyelőre csak a törvényjavaslat benyújtáskori szövege ismert – a jogalkotó számára megfontolásra ajánlja az alábbi szakmai szempontokat.

COPD Világnap - Magyarországon is népbetegségnek számít

2023. november 15.
COPD Világnap - Magyarországon is népbetegségnek számít

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy bár megelőzhető és kezelhető, a krónikus obstruktív tüdőbetegség, vagy másnéven COPD, mégis dobogós helyen szerepel a vezető halálokok között – hangsúlyozta Dr. Bogos Krisztina, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet (OKPI) főigazgatója a témában rendezett szakmai konferencián. 

Dániában korlátozzák a fiatalok alkoholvásárlását és emelik a snüssz árát

2023. november 15.
Dániában korlátozzák a fiatalok alkoholvásárlását és emelik a snüssz árát

Dániában korlátozzák a 18 év alattiak alkoholvásárlását és emelik a snus árát - derült ki a dán egészségügyi minisztérium bejelentéséből.

Alternatív nikotintermékek - a Tholos Foundation szakpolitikai tanulmánya

2023. november 10.
Alternatív nikotintermékek - a Tholos Foundation szakpolitikai tanulmánya

A Tholos Foundation a japán székhelyű Pacific Alliance Institute-tal és a svédországi Scantech Strategy Advisors tanácsadó céggel együttműködésben közzétette a Safer Nicotine Works című szakpolitikai tanulmányát arról, hogy hogyan csökkentette sikeresen Svédország és Japán a dohányzási arányt biztonságosabb alternatív nikotintermékek bevezetésével.